Sex-spray skal gi deg draget

Velger de hotte damene alltid kompisen din foran deg? Nå kan de dystre tidene være over.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.comVis mer

Du har sett deodorantreklamen - den hvor flere hundre gærne damer kommer løpende og svømmende for å kapre mannen som sprayer seg med Axe?

Nå tar en fullstendig luktfri spray opp kampen. En liten dusj Pheromale, og nydelige damer popper opp rett foran deg og prøver å forføre deg uten at du gjør noe for det, ifølge produsenten.

"Trigger øyeblikkelig seksuell tiltrekning" lover de på sine hjemmesider. Og det hemmelige våpenet: feromoner, eller såkalte duftstoffer som på tross av navnet ikke lukter noe som helst i de menneskelige neser.

Les også: Når det lukter sex

Frykter ikke feromonfella
Feromoner er hormoner som utsondres fra kjertler hos dyr, inkludert hos mennesker. Ifølge produsenten vil kvinner som kjenner riktig feromonduft, øyeblikkelig føle en seksuell tiltrekning på en måte vi ikke kan kontrollere...

Oi oi, se for deg kaoset en lørdagskveld på byen hvis denne damefella blir en hit!

Men hva med oss damer som vil velge og vrake? Slik blir du en mannemagnet:

Ifølge biolog og feromonekspert Karen Riddervold er feromoner riktignok et lokkemiddel som et individ av en art blant annet bruker for å få reprodusert seg. Selv frykter hun imidlertid ikke at feromoner på boks skal få henne til å miste kontrollen.

- Hos dyrearter som kommuniserer på andre måter, har feromoner liten eller ingen effekt. Og vi mennesker kommuniserer både ved hjelp av tale og kroppsspråk, understreker hun.

Sexy svette
Forskerne er imidlertid ikke enige om hvorvidt feromoner påvirker oss mennesker eller ikke. Men flere studier antyder at vi helt ubevisst lar oss tiltrekke av denne typen stoffer. En amerikansk studie viste for eksempel at noen sniff av et steroid som finnes i mannlig svette ga kvinnene fysisk og seksuell opphisselse.

Også Riddervold går med på at du kan gjøre en viss suksess hos det motsatte kjønn med feromoner – om enn på en annen måte enn du hadde tenkt.

- Det finnes mennesker som har jobbet veldig mye med feromoner hos insekter uten å bruke hansker. Dermed har de faktisk blitt tiltrekkende for insektarten de har forsket på!

Vel, det er snart helg… Om du ikke helt har trua på at du kan spraye deg uimotståelig, finnes det alltids andre metoder: