Sex, sex, sex

- Menn tenker bare på én ting, mener en kvinnelig forsker. Og gjett hvilket hormon som får skylda?

En kvinnelig hjerneforsker mener hun har funnet årsaken til at menn ser ut til å tenke konstant på sex: Testosteronet har kidnappet hjernen vår.

Louann Brizedine er spesialist på psykiatriske og nevrologiske sykdommer ved universitetet i California. Hun er også forfatteren bak boken "Den kvinnelige hjernen" og mener at det er åpenbare og enorme forskjeller i tankegangen hos kvinner og menn.

- Hvis kvinner har en åttefelts motorvei til å håndtere følelser i hjernen, har menn bare en smal landevei til den samme oppgaven.

- Testosteronet har rett og slett overtatt hjernen. Og derfor kan ikke menn tenke på stort annet enn sex, sier Brizedine i følge den danske avisen Ekstrabladet.

Fødes som kvinner
Hjerneforskeren mener at vi alle egentlig er født med en kvinnelig hjerne. Men i løpet av puberteten blir den mannlige hjernen invadert av testosteron, som gjør oss mindre egnet til å behandle følelser og forståelse.

Dette kan blant annet forklare hvorfor kvinner ser ut til å ha større ordforråd enn menn, at menn tenker mye mer på sex enn kvinner, at kvinnene er mye flinkere til å forstå andres følelser og hvordan kvinner kan huske en krangel som mannen forlengst har glemt.

Les mer her: Kvinner er fra Venus

Artikkelen fortsetter under annonsen

 

Mozon.no, 18.09.2006