Sex roer nervene

Er nervene i spenn før du skal ta ordet i forsamlinger, bør du ha sex først. Det gjør deg mindre stresset, viser ny studie.

Det er en engelsk studie, publisert i Biological Psychology, som avslører dette. Men masturbasjon er ikke tilstrekkelig, skal vi tro psykolog Stuart Brody ved universitetet i Paisley, Storbritannia. Samleie med penetrering er hva som må til, skriver abc.net

Bra for blodtrykket
Professor Brody fulgte opp 24 kvinner og 22 menn over to uker, hvor de loggførte sine seksuelle aktiviteter. Deretter ble de testet på å ta ordet i forsamlinger og å løse regnestykker foran publikum.

De som hadde sex uken før testen var mindre stresset, og blodtrykket deres gikk raskere tilbake til normalt nivå. Høyeste stressnivå og blodtrykkfall fikk de som avstod fra all seksuell aktivitet.

Som en ekstra bonus kan du lære deg noe nytt underveis.

LES MER: Bli smartere i sengen

Beroligende hormoner
Brody laget en psykologisk profil av deltakerne for å avdekke hvorvidt noen var nervøse eller engstelige av natur. Stress på jobben og trivsel i parforholdet ble også vurdert. Alle faktorer tatt i betraktning; mangel på sex var mest utslagsgivende i forhold til stress.

- Effekten kan ikke tilskrives den kortvarige velværen etter orgasme, men heller den vedvarende som holder minst en uke, sier Brody.

Han tror regelmessig sex kan frigjøre hormoner som kalles oxytocin. Og det er disse som utgjør den beroligende effekten.

Behov for inspirasjon i hverdagen?

LES HELE SAKEN: Få sexlysten tilbake

 

Mozon, 28.01.2006