Sex med partner er best

Å ha sex med en partner er 400 ganger mer tilfredsstillende enn å onanere. Og gutta må ofte hvile etter økten, viser ny forskning.

Det er hormonet prolaktin som kan være nøkkelen til hvorfor det er slik.

Sex er som andre ting i livet, det er morsommere å gjøre det sammen med andre enn alene.

Hormonet er nok ikke den eneste forklaringen, men forskjellen viser seg blant annet i produksjonen av prolaktin.

Samleie tilfredsstiller
Prolaktin virker blant annet ved å motvirke effekten av dopamin, et lystbetont signalstoff som det produseres mer av under seksuell tenning, skriver New Scientist. Kroppen produserer mer av dette hormonet etter en orgasme.

Forskere har gjennomgått data fra tre studier studier hvor prolaktinnivået ble målt hos menn og kvinner som enten onanerte eller hadde samleie i laboratoriet - inntil de fikk orgasme.

For begge kjønn var økningen av prolaktinnivået hele 400 prosent høyere etter orgasmen fra samleiet enn etter den selvpåførte orgasmen.

Resultatene kan dermed indikere at samleiet er mer tilfredsstillende enn onani fra et fysiologisk standpunkt.

En hvil
Det finnes mange andre studier som viser at sex med en partner har fysiologiske og psykologiske fordeler som ikke kan sammenlignes med noen annen seksuell aktivitet.

Siden høye nivåer av prolaktin også har vært knyttet til ereksjonsproblemer hos menn, kan det også være med på å forklare hvorfor menn trenger litt tid til å komme seg etter at de har hatt en orgasme.

 

(Kilde:forskning.no)

 

Mozon.no, 26.02.2006