Sex kan redde verdensøkonomien

Deltagerne ved en sex-konferanse i Singapore mener mer og bedre sex er resepten for å redde den vaklende verdensøkonomien.

Sexolog og grunnlegger av den asiatiske sexologiforeningen, Emil Ng, mener bedre sex kommer til å gjøre susen med å forbedre kontinentets velvære, økonomi og produktivitet.

- Et sunt sexliv fører til glade arbeidere, og det vil skape en mer robust økonomi, sier, til han til Reuters.

- Nå er vi havnet i en ond sirkel. Når økonomien er nede, vil også de seksuelle aktivitetene bli lavere, som igjen fører til lavere produktivitet i økonomien.

Nå vil han snu den nedadgående trenden, og oppfordrer folk å hoppe oftere til køys.

Eksperter som deltok på konferansen sa også at de seksuelle mytene med rotfeste i Asias mange religioner kan gi problemer i folks arbeids- og familieliv.

- Seksuell helse er ikke bare et spørsmål om fravær av sykdom eller om fysiske problemer. Det er også om muligheten til å nyte sex, sier lederen for årets kongress, Ganesh Adaikan.

Som også pekte på at sex og økonomi har gått i tospann tidligere.

- I 60-årene, da pillen ga kvinner kontroll over graviditeten, fosset kvinnene ut i arbeidslivet, og ga økonomien et oppsving.

Den fire dager lange kongressen skal ta opp spørsmål som P-punktet, G-punktet og andre erogene soner, medikamenter som Viagra, mannlige ereksjonsproblemer, sex etter 50 og nye dimensjoner av Kama Sutra.

Mozon.no, 15.11.2002