Sex i ni minutter

Får du gjort unna sakene på ti minutter eller sverger du til maratonsex? De fleste bruker en halvtime eller mindre på sex.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er danske Ekstra Bladet som har spurt sine lesere om hvor lang tid de bruker på et samleie.

Totalt var det 50.000 personer som svarte på undersøkelsen. Av disse dyrker 74 prosent av kvinnene og 70 prosent av mennene sex i tjue minutter eller mindre. Og kun ni prosent sier de holder på i en time eller mer, skriver avisen.

Hva kan du om sex? Ta testen her!

9 minutter
Et gjennomsnittlig samleie varer i gjennomsnitt i ni minutter, opplyser sexolog i Ekstra Bladet, Joan Ørting.

- Men med forspill, herunder oralsex, kan en elskovsseanse vare i cirka en halv time, sier sexologen, som selv foretrekker tre kvarter.

Men det aller viktigste, ifølge Ørting, er å variere litt.

- En gang imellom er det nok med en kjappis, hvor mannen bare ”tar” kvinnen og hurtig gjør seg ferdig. Mange kvinner elsker å kjenne mannen gi etter for begjæret.

Visste du at det finnes en dag som heter verdens orgasmedag?

Begge gir seg hen
Men det er også viktig å gi nok tid til at dere begge får gitt dere hen.

- Jeg kaller det erotikk når man elsker i mer enn en time, sier Ørting, og legger til at man kan holde på og så legge inn noen korte pauser.

- På den måten holder man den erotiske gnisten ved like, og så kommer man litt ut i hjørnene. Da kan hele kroppen føles som en stor erogen sone, forklarer sexologen.

Les mer: Ekte kvinner faker ikke

Viktig med variasjon
Ørting sier også at mens kvinner gjerne kan savne den nærheten og omsorgen som et langvarig samleie kan gi, foretrekker ofte menn litt mer spontan sex. Derfor er det viktig å variere mellom begge typer sex, råder han.

- Det kan være pirrende å prøve å ha sex mens vekkerklokka tikker, hvor man på forhånd avtaler hvor lenge man skal holde på. Det er en god måte å få brutt sexrutinene. For etter rutinene kommer kjedsomheten, og kjedsomheten dreper erotikken, avslutter Ørting.

Ifølge lege og androlog Ken Purvis ved Andrologisk Senter i Norge, varer et gjennomsnittlig samleie i fem minutter.

- For noen kvinner kan det ta opptil 20 minutter å oppnå orgasme, og for noen menn kan det ta fem sekunder, har han tidligere sagt i Dagbladet.

Her er tidenes beste sextips