Sex gjør deg yngre!

Sex er sundt for kropp og sjel. Sex holder deg ung, styrker hjertet og holder kroppen din i fin form.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sex gjør deg yngre!

Sex er sunt for kropp og sjel. Sex holder deg ung, styrker hjertet og holder kroppen din i fin form.

Av: Mattis Koppang

Verdens helseorganisasjon (WHO) definerer seksuell sunnhet: Seksuell sunnhet hos mennesker er samspill av følelsesmessige, intiektuelle og sosiale egenskaper, som sammen virker berikende, styrker personligheten, fellesskapet og kjærligheten. Men rent fysisk styrker det også din fysiske helsetilstand. Seksuell aktivitet øker pulsen i likhet med annen fysisk aktivitet, vedlikeholder kondisjonen og setter i gang blodomløpet. Det er kanskje litt drøyt å si at sex forbrenner fett i like stor grad som aerobic og annen trening, men med en halv times hyggelig og ikke utmattende sex forbrenner du allikevel et par hundre kallorier.

Seksuell aktivitet er også en unik måte å vedlikeholde muskler, særlig armer, lår, rumpe og magemuskler - med mindre du er av den late typen og kun foretrekker å ligge på ryggen.

Som kvinne kan du også gjennom hele akten, om du er lat eller ikke, trene opp dine bekkenmuskler til glede for både deg og din partner.

Sex holder deg ung

Sex kan i følge ny forskning også slå den beste plastkirurg . Forskningen som kommer fra Royal Edinburgh Hospital i Skottland viser at regelmessig sex - det vil si fire ganger i uken - utløser stoffer fra hjernen som hindrer aldring. I undersøkelsen ble både menn og kvinner som hadde sex 4 ganger i uken vurdert som om de var 10 og 12 år yngre, i forhold til deres jevnaldrende. Det viste seg at fast partner også var avgjørende på resultatet. De som ofte skiftet partner viste seg å være mer stresset og hadde flere tegn på ustabile følelser. De ble derfor ikke seende yngre ut. Det viste heller ikke utslag på de som følte at de måtte ha sex kun fordi partneren ønsket det.

For de fleste normale mennesker, er det ikke alltid like enkelt å finne overskudd til en hyppig seksuell aktivitet til glede for begge. Men fortvil ikke, massasje og berøringer hjelper også til å fjerne dagliglivets stress, forebygge rynker og appelsinhud. Sist men ikke minst øker det samhørigheten og styrker livsgleden.

Risikoen for blodpropp halveres

En annen undersøkelse som ble offentliggjort på en kongress i Australia om hjerteproblemer, viser at menn får halvert risikoen for blodpropp, hvis de har regelmessig sex. Årsaken er veldig enkel: Aktiviteten styrker hjertet i likhet med løping og sykling. Men igjen viser det seg at utslaget er større hos de med fast partner. Utroskap derimot, økte sjansen for blodpropp.

Når de fleste føler seg veldig avslappet etter et godt seksuelt samvær, skyldes det at hjernen utskiller endorfiner, som på grunn av samme virking kan ligne litt på morfin og derfor har en viss smertestillende effekt.

Kan være smertestillende

Stressrelatert hodepine samt lette nakke- eller skulder- smerter vil derfor ofte føles bedre etter et tilfredstillende samleie. Det er også forskere som mener at utskillelese av endorfiner støtter immunforsvaret, fordi du opplever en stressfri tilværelse.

Både menn og kvinner kan dessuten oppleve å få et bedre søvnmønster ved regelmessig sex. Men mange kvinner blir også lys våkne etter en orgasme, mens menn derimot blir veldig trette.

Konklusjonen er at sex under riktige betingelser ganske enkelt er sunt for vår både den psykiske og fysiske helse.

mozon.no, 18.01.02 Kilde: