Sex gjør deg frisk

Høsten er her, og dermed lurer forkjølelsene. Men her er et råd som er enkelt å følge: Dyrk sex og hold deg frisk.

En amerikansk undersøkelse med 111 personer viser at sex ikke bare hjelper på selvfølelsen og vitaliteten, skriver Ekstra Bladet. Resultatene fra psykologene Carl Charnetski og Francis Brennan, viser at et knull i uken kan være den beste medisin mot god gammeldags forkjølelse.

Forskerne fant ut at de forsøkspersonene som hadde sex med partneren én til to ganger i uken hadde den største konsentrasjonen av Immunoglobulin A, et helt spesielt forsvarsprotein i blodet.

Immunoglobulin A er det proteinet som står beredt til å forsvare oss når en vanlig høstforkjølelse melder seg.

Blant dem som hadde sex med partneren flere eller færre ganger enn én til to ganger i uken, hadde 30 prosent av det overnevnte proteinet i blodet.

En kan heller ikke beskytte seg mot lumske forkjølelser dersom man oppsøker prostituerte regelmessig. Immunforsvaret forsterkes kun ytterligere hvis den får regelmessig sex med samme partner over tid.

Så fra nå av bør det hete: ’’Jeg er visst blitt forkjølet. Skynd deg inn i seng kjære slik at vi kan dyrke sex’’.

De to forskerne påpeker at det også er rekke andre måter å styrke immunforsvaret på, for eksempel ved meditasjon, ved å skaffe seg et kjæledyr og ha en positiv innstilling til livet.

Sår og blåmerker forsvinner raskere hos personer i lykkelige ekteskap. Og når forholdet skranter forverres immunforsvaret, viser tidligere forskning.

 

Mozon.no, 28.09.2006