Sex etter 50

Vet du hvordan sexlivet er for en 50-åring? Eller er du allerede i 50-årene og tror du vet hvordan sexlivet ditt bør være? Her er 5 myter om sex etter 50:

Etter å ha passert 50, er det mange som føler seg for gamle for tenåringshormonene. De følelsene kan du like gjerne kaste over bord med en gang. Faktisk kan du nå ha dine beste seksuelle erfaringer noen sinne.

Match.com har funnet fem vanlige myter om sexlivet etter 50. Og som myter flest, trenger de ikke å stemme.

Les også: Litt snø på taket slukker ikke ilden i peisen. De aller fleste voksne har et aktivt sexliv helt til de har rundet 80 år.

1. Hvis du har sex med noen, er det seriøst
One night stands hører tenårene til. Sex etter stevnemøtet betyr at vi er et par. FEIL! Har du vært gjennom en skillsmisse etter mange år i ekteskap, kan det være fint å prøve seg litt frem før man slår seg til ro igjen. Ønsker du å kun ha sex i et seriøst forhold, er det lurt å si fra om dette til partneren på forhånd, så det ikke oppstår misforståelser.

2. Du er for gammel for kjønnssykdommer
Hvis du har vært gjennom overgangsalderen, har risikoen for ufrivillig graviditet forsvunnet. Men det betyr ikke at du ikke kan rammes av kjønnssykdommer. Ubeskyttet sex kan føre til sykdommer, uansett alder. Faktisk er herpes, klamydia og HPV overraskende vanlig i denne aldersgruppen.

3. Kroppen din er ikke like attraktiv som før
Du trenger ikke skrumpe sammen selv om du har passert 50. Det finnes mange flotte personer som for lengst har rundet det magiske tallet. Goldie Hawn, Susan Sarandon og Sean Connery er eksempler på personer som holder seg flotte selv om de blir eldre. Slutt å bekymre deg for rynker og grått hår. Kle deg i flotte klær, få en fin frisyre og føl deg lekker.

4. Sex burde føles likt som tidligere
Det er et faktum at sexen føles annerledes når du blir eldre. Kvinner som har vært gjennom overgangsalderen kan ha problemer med å føle lyst, og menn kan slite med potensen. Husk at dette er normalt. Det finnes produkter som kan øke sexlysten og gjøre sexen mer behagelig for begge parter. Viagra og glidekrem er to eksempler.

5. Nå vet du hva du liker, og bør holde deg til det
Tror du vet hva som funker best i senga? Tro om igjen. Det du foretrekker forandres gjennom årene, og etter hvert kan noe helt nytt være det som fungerer best. Prøv deg frem med sexleketøy - det er ikke bare for tenåringer. Har du vært skeptisk til visse posisjoner tidligere, er tiden inne for å prøve dem på nytt.

Les også: Hele 40 prosent av den britiske befolkningen ville ofret sex for å leve lenger.

 
Først opprettet 30.12.2006
Sist redigert 26.03.2007