Sex er best i stereo

Vitenskapen har talt: Sex med en partner er fire ganger bedre enn sex alene.

Nå gir forskerne deg nok en god grunn til å krype under dyna i vintermørket framfor å lette på trykket på egen hånd.

Sex med en partner er nemlig fire hundre prosent bedre enn onanering. Det er konklusjonen til forskere fra blant annet University of Paisley etter flere vitenskapelige forsøk med orgasmer, skriver danske Illustreret Videnskap.

Det er heller ikke hipp som happ om du hopper til køys med kjæresten eller en tilfeldig partner. Sex med kjæresten er nemlig aller best, ifølge forskerne.

400 prosent økning
De frivillige ”forsøkskaninene” så først en erotisk film før de enten tok saken i egne hender eller koste seg med en partner fram til de fikk orgasme.

Etter de seksuelle utfoldelsene målte forskerne deltagernes innhold av hormonet prolaktin i blodet. Det viste seg da at prolaktinnivået var hele 400 prosent høyere hos dem som hadde hatt sex med en partner.

Trenger pause
Prolaktin skilles ut i blodet etter en orgasme hos både menn og kvinner og er det som gir den karakteristiske følelsen av tilfredsstillelse.

Her ligger også forklaringen til hvorfor orgasme etter samleie er mer tilfredsstillende enn onani, mener forskerne.

Ifølge NewScientist.com kan det også forklare hvorfor menn ofte må ha en liten pause før de setter i gang med en ny runde i sengebingen. Forhøyede nivåer av prolaktin har nemlig blitt koblet til ereksjonsproblemer. Med fire hundre prosent økning av hormonet er det ikke så rart om snurrebassen trenger en time out.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jukser du deg til orgasme? Da er det kanskje på tide å komme ut av den onde sirkelen: