- Sex-bildene er ikke plantet

En lang rekke kjendiser har blitt "overrasket" av nakenbilde-lekkasjer de siste månedene. - Dette er sannsynligvis ekte uhell, mener sexpirator Cecilie Kjensli

Først ut var Kåre Conradi. Så fulgte en hel rekke mer eller mindre profilerte kjendiser som på forskjellige måter klarte å rote bort pikante bilder fra mobiltelefonen eller PC-en.

Glamourmodellen Aylar, Tone Damli Aaberge, skuespilleren Kjetil Tefke og skistjernen Vibeke Skofterud er bare noen av de mest kjente tilfellene. Sist ut i rekken er dansemusikk-kongen Rune Rudberg som er foreviget i selskap med en vakker kvinne og et plastleketøy opp der solen ikke skinner.

Ikke nytt med bilder
- Hvis dette hadde vært for ti år siden hadde det jo vært skandale. Men nå er det andre tider, og nå skaper slike bilder som oftest mer latter enn sinne, forteller Cecilie Kjensli som er redaktør i magasinet Cpunktet.no.

Hun mener at de mye omtalte nakenbildene ikke er noe nytt fenomen. Men spredningen av bildene over hele landet på e-post, er definitiv en nyhet som gjør at vi ser mange flere slike bilder i dag.

- Jeg tipper at den gangen kameraet ble oppfunnet, tok det ikke lang tid før det det første gang ble rettet mot en naken kvinne eller en ung mann. Og jeg skjønner også at gutta vil ta bilder av store og fine kroppsdeler, men med den teknologien vi har i dag må kjendisene være mye mer forsiktige enn før, mener Kjensli.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Plantede "uhell"?
Den lange rekken av naken-skandaler har ført til at flere setter spørsmålstegn ved om alle episodene er ekte lekkasjer. Kan bildene være plantet av B-kjendiser som sårt trenger litt mer oppmerksomhet for å holde seg i rampelyset?

- Dette med bilder av kjendiser som sirkulerer på nettet, er typisk for vår tid. Om kjendisene selv har offentliggjort bildet eller om de er offer for andres misbruk av bildet, så er oppmerksomheten uansett verdifull, sier PR-rådgiveren Kjell Terje Ringdal til VG i dag.
Men Kjensli tviler på at det i så fall er akkurat disse bildene som kjendisene ville valgt for å eksponere seg selv.

- Typisk for disse bildene som har kommet frem de siste månedene, er jo at de viser folk i ikke så veldig flatterende situasjoner. Dersom Rune Rudberg ville vekke oppmerksomhet med et nakenbilde, ville han neppe ha valgt et bilde hvor han ligger dritings i en sofa og blir onanert samtidig som han har en blå dildo opp i rompa, spør Kjensli.

Har du gjort på draget med private bilder? Her er de vanligste sex-tabbene: