Setter ned renten

Bankia Bank har nettopp satt ned innskuddsrenten. Konkurrentene sier at de ikke vil følge etter.

Bevisste bankkunder har i en periode kunne kose seg med landets beste innskuddsrente kombinert med gebyrfri kortbruk i Bankia Bank.

Settes ned

Den tiden er nå over. Banken har nettopp meddelt at de setter ned innskuddsrenten med 0,2 prosentpoeng til 7,2 prosent i effektiv rente med virkning fra 1. november.

For å få 7,2 prosent i rente må du minimum ha ett innskudd på 50.000 kroner.

Dermed hopper banken ned tre plasser på listen over Norges beste innskuddsrente.

Klikk her for å se hele prislisten.

Ikke dårlig økonomi

Ifølge administrerende direktør i Bankia Bank, Christina Åhlander, er det ikke dårlig økonomi som er grunnen til rentesenkningen.

- Vi gikk faktisk med driftsoverskudd i tredje kvartal for første gang. Grunnen til at vi nå setter ned renten, er at vi følger pengemarkedsrenten. Og den har altså gått ned i det siste, sier Åhlander

Men betyr det at dere ikke er opptatt av å være markedsledende på innskuddssiden?

- Vi skal være blant de beste, men trenger ikke å være markedsledende. Vi forholder oss til markedsrenten, sier Christina Åhlander.

Holder den høy

Den banken som har best rente nå er dermed Privatbanken som gir 7,4 prosent i innskudd. Men kommer de til å forringe tilbudet nå som konkurrenten har senket kravene?

- Vi kommer til å opprettholde renten på 7,4 prosent - så sant Norges Bank ikke setter ned renten eller pengemarkedsrenten faller dramatisk fra dagens nivå, sier banksjef Tiril Haug Villum.