Setter ned renten

Setter ned renten

Bankia Bank har nettopp satt ned innskuddsrenten. Konkurrentene sier at de ikke vil følge etter.

Publisert
Sist oppdatert

Bevisste bankkunder har i en periode kunne kose seg med landets beste innskuddsrente kombinert med gebyrfri kortbruk i Bankia Bank.

Settes ned

Den tiden er nå over. Banken har nettopp meddelt at de setter ned innskuddsrenten med 0,2 prosentpoeng til 7,2 prosent i effektiv rente med virkning fra 1. november.

For å få 7,2 prosent i rente må du minimum ha ett innskudd på 50.000 kroner.

Dermed hopper banken ned tre plasser på listen over Norges beste innskuddsrente.

Klikk her for å se hele prislisten.

Ikke dårlig økonomi

Ifølge administrerende direktør i Bankia Bank, Christina Åhlander, er det ikke dårlig økonomi som er grunnen til rentesenkningen.

- Vi gikk faktisk med driftsoverskudd i tredje kvartal for første gang. Grunnen til at vi nå setter ned renten, er at vi følger pengemarkedsrenten. Og den har altså gått ned i det siste, sier Åhlander

Men betyr det at dere ikke er opptatt av å være markedsledende på innskuddssiden?

- Vi skal være blant de beste, men trenger ikke å være markedsledende. Vi forholder oss til markedsrenten, sier Christina Åhlander.

Holder den høy

Den banken som har best rente nå er dermed Privatbanken som gir 7,4 prosent i innskudd. Men kommer de til å forringe tilbudet nå som konkurrenten har senket kravene?

- Vi kommer til å opprettholde renten på 7,4 prosent - så sant Norges Bank ikke setter ned renten eller pengemarkedsrenten faller dramatisk fra dagens nivå, sier banksjef Tiril Haug Villum.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer