Setter ned prisene på reinsdyrkjøtt

Nortura spår langt billigere kilopriser.

STEK TIL JUL? Prisene på både reinsdyrstek, finnbiff og reinsdyrfilet skal ned, ifølge Nortura. Foto: MatPtat
STEK TIL JUL? Prisene på både reinsdyrstek, finnbiff og reinsdyrfilet skal ned, ifølge Nortura. Foto: MatPtat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høye priser på reinsdyrkjøtt de siste årene har gjort det til et langt dyrere middagsalternativ enn andre kjøttyper. Men nå kan dyrt reinsdyrkjøtt bli historie.

- Prisene på reinsdyrkjøtt skal og må ned, sier Sverre Sandsmark, direktør for vareflyt i Nortura.

520 tonn på lager

Lav omsetning av reinsdyrkjøtt de siste årene har gitt produsentene problemer med å få solgt unna kjøttet. Staten har ifølge NRK gått med på oppkjøp av 520 tonn reinsdyrkjøtt, og nå skal kjøttet fra det såkalte reguleringslageret ut til forbrukerne gjennom lavere priser og bedre synlighet i butikkene.

- Råvareprisen er satt ned, og vi har gått ut med tilbudspriser til dagligvarekjedene. Dette vil gi lavere priser på reinsdyrkjøtt til forbrukerne utover høsten, sier Sandsmark.

Sandsmark spår at både finnbiff, reinsdyrstek og reinsdyrfilet vil bli langt billigere innen kort tid.

- Hva de faktiske prisene blir er opp til dagligvarekjedene, men jeg anslår at reinsdyrkjøttet blir flere titalls kroner billigere per kilo, sier Sandsmark.

Les også: Nå blir det færre matbutikker her til lands

Flere vil kjøpe

NorgesGruppen, som blant annet eier dagligvarekjeden Meny, bekrefter at de følger råvareprisene løpende, og gjør justeringer deretter.

Allerede før påske fikk de en forsterkning fra Nortura, som har gjort prisene på reinsdyrkjøtt noe lavere i perioden etter dette.

- Blir det ytterligere nedjusteringer på råvareprisen vil dette også bli reflektert i prisen til forbruker, sier Tormod Sandstø, informasjonsrådgiver i NorgesGruppen.

ICA Norge oppgir at de ikke har Nortura som leverandør, men vil følge med på prisutviklingen i markedet.

- Vi jobber alltid for å tilby kundene våre konkurransedyktige priser og vil dermed følge nøye med på prisutviklingen i markedet og hva konkurrentene foretar seg, sier kommunikasjonrådgiver Bjørnar Mickelson i ICA Norge.

Med lavere priser er det sannsynlig at flere vil velge reinsdyrkjøtt til middag.

I en undersøkelse gjennomført av Vizeum for MatPrat tidligere i år, svarte 44 prosent at de ønsker å spise mer reinsdyrkjøtt enn de gjør i dag. Blant barnefamilier svarte hele 83 prosent det samme.

Les også: Her får du verdens dyreste joikakaker