Setter ikke ned renten

På tross av at Norges Bank har satt ned styringsrenten, har Skandiabanken bare økt boliglånsrenten.

I forkant av forrige rentemøte i Norges Bank, satte flere banker opp boliglånsrentene sine. Deriblant var Skandiabanken, som varslet at de kommer til på sette opp boliglånsrenta med 0,3 prosentpoeng.

Men da Norges Bank besluttet å kutte styringsrenten med 0,5 prosentpoeng, samtidig som den internasjonale pengemarkedsrenta begynte å peke nedover, var det mange banker som bestemte seg for å reversere de varslede renteøkningene.

I Skandiabanken, derimot, er ikke renten satt ned, og den varslede renteøkningen blir foreløpig stående.

- Vesentlig bedre rente

Informasjonssjef Johnny Andersson i Skandiabanken forsvarer beslutningen om å ikke sette renten ned etter rentemøtet.

- De bankene som satte renten ned igjen, har tidligere satt opp renten mer enn oss. Vår rentejustering på 0,3 prosentpoeng var vesentlig mindre enn hos de andre banken, sier Andersson.

Johnny Anderson, informasjonssjef i Skandiabanken Foto: Oskar Andersen
Johnny Anderson, informasjonssjef i Skandiabanken Foto: Oskar Andersen Vis mer


Han sier en del av beslutningen er gjort på bakgrunn av at Skandiabanken ikke vil forvirre kundene med å gjøre rentejusteringer i hytt og vær.

- Vi skjønner at kundene vil ha en justering av renten, men vi ønsker å ta en veloverveid beslutning når vi ser en langsiktig tendens, sier Andersson.

Kan komme til å snu

Førstkommende onsdag er det nok en gang rentemøte i Norges Bank. Om sentralbanksjef Svein Gjedrem og hans kollegaer bestemmer seg for å sette ned renten enda noen hakk, vil Skandiabanken vurdere å følge etter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi vil vente til neste rentemøte, som er på onsdag, og ta en beslutning rett etter, lover Andersson.

DinSide følger rentebeslutningen direkte onsdag fra klokken 14.00.

Les også: Advarer mot for lav rente

Bør du bytte bank?

Om banken din slår seg vrang, og gir deg dårlige rentebetingelser bør du vurdere å skifte. Her på DinSide har vi oversikter over de beste rentebetingelsene på boliglån til 1 million og 2 millioner kroner, både innfor 60 og 80 prosents finansiering.

Skal du bytte bank? Da bør du lese dette!

Det å bytte bank er nok for øyeblikket lettere sagt enn gjort. Som DinSide skriver i dag, er det mange mindre banker som har opplevd så stor pågang i det siste at har sett seg nødt til å avvise kunder.

- Vi tar fortsatt imot kunder, men har ikke kapasitet til å ta imot alle. Vi prioriterer eksisterende kunder og kunder i nærområdet, sier Rita Mandal i Bjugn Sparebank til DinSide.

Les saken: Sliter med å bytte bank