Sett ekstralønningen på BSU-kontoen

Nå kan du sikre deg skattefradraget på opptil 5.000 kroner.

<b>BSU:</b> Er du under 34 år er BSU en svært gunstig spareform - men husk at du må tjene over 61.000 for å faktisk få et skattefradrag, og at pengen skal brukes på bolig. Foto: BERIT B.NJARGA
BSU: Er du under 34 år er BSU en svært gunstig spareform - men husk at du må tjene over 61.000 for å faktisk få et skattefradrag, og at pengen skal brukes på bolig. Foto: BERIT B.NJARGA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Desember er tiden for halv skatt på lønna, og tanken er at de skal gi litt ekstra å rutte med i førjulstiden.

Men er du 33 år eller yngre, bør du i stedet bruke de ekstra pengene til å fylle opp BSU-kontoen. Det kan nemlig gi deg hele 5.000 kroner i skattefradrag på neste selvangivelse.

Fyll opp kontoen for fradrag

For 2014 ble BSU-ordningen utvidet ved at regjeringen økte det årlige sparebeløpet til 25.000 kroner. Dessuten er taket på det totale sparebeløpet satt opp til 200.000 kroner.

SPAR: Er lønnsutbetalingen ekstra stor i desember? Sett noen av pengene på BSU. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SPAR: Er lønnsutbetalingen ekstra stor i desember? Sett noen av pengene på BSU. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer


Har du vært litt slapp med å sette inn penger på BSU-kontoen i løpet av året, er dette altså anledningen til å sikre seg maksimalt utbyttte av det gunstige fradraget. I desember betaler man som kjent bare halv skatt av lønnsutbetalingen, mens man betaler litt mer de andre månedene av året.

Dette kan fort utgjøre noen tusen ekstra utbetalt, som igjen kan gi noen tusen kroner i fradrag. I tillegg ligger renta på BSU-kontoer et godt stykke høyere enn tradisjonelle sparekontoer, nærmere bestemt på rundt 5 prosent.

Husk og at man må tjene minimum 60.925 kroner i 2014 for å få skattefradraget på de oppsparte BSU-pengene.

Unngå baksmell

For de av oss som ikke lenger kvalifiserer til BSU-sparing, er desemberlønningen likevel en god anledning til å sikre seg mot baksmell på neste selvangivelse. Nemlig ved å be arbeidsgiver trekke ekstra skatt i desember.

Ikke minst gjelder dette de som er i tvil om de har betalt litt for lite skatt i løpet av året.

LES OGSÅ: Har butikken lov til dette?