Kari Traa gjør superundertøyet <i>litt</i> mer spennende...  <i>Foto: Kari Traa</i>
Kari Traa gjør superundertøyet litt mer spennende... Foto: Kari TraaVis mer

Sesongvinnerne

Selv om du ikke er like kjapp eller stilfull som vinnerne i løypen, er det ingen ting som sier at du ikke kan kle deg som dem. Vintersportsstjernene gir design eller navn til skiklær. Her er sesongens vinnere.

En finger med i spillet?

Multimedaljevinner Bjørn Dæhlie har solgt navnet sitt. Snowboardesset Lene Nordermoen har ikke navnet sitt på merkelappen, men designer klær for Perfect Moment. Kari Traa kommer med innspill og ønsker, men selve designet er det noen helt andre som lager.

Det spiller vel uansett ingen rolle. Klær skaper folk, og nå har du altså mulighet til å føle deg som en vinner i skisporet.

Trykk her for å komme rett til bildespesialen.

Perfekt til de perfekte øyeblikkene?

Klesmerket Perfect Moment ble i utgangspunktet laget som et PR-stunt for filmene med samme navn. Lene Nordermoen, norsk snowboardess som også kjent fra disse filmene, fikk lov og i oppdrag å designe disse klærene.

- Til å begynne med laget jeg en liten jentekolleksjon, som PR for 2004-filmen, og det ble så populært at vi valgte å fortsette, og utvide til også å lage en herrekolleksjon, sier Nordermoen til DinSide.

Klærne får en kjøpt i en rekke spesialsportsforretninger, blant annet Fluid, Whitewater, Aloha Hemp og Okidoki i Oslo. Fluid har også nettbutikk, for dem som er interessert og ikke bor i eller nær hovedstaden.

- Vi har satset på kvalitet, det er dun av ypperste kvalitet fra Pyrinex [den som blant annet brukes av Moncler] og alle skinndetaljer er selvfølgelig ekte, i topp kvalitet, sier Nordermoen. - Klærne er ikke supertekniske, som for eksempel Patagonia eller North Face, men det er klær for mennesker som liker å være ute i snøen.

Hun håper også at klærne vil bli brukt når man går ut etter å ha vært i bakken, og selv om man ikke er på fjellet. - Det er så mye kjedelige skiklær, og vi håper at disse kan bli brukt i situasjoner der man vanligvis ville ha lagt igjen skiklærne hjemme.

Snart skiklær fra Kari Traa

I fjor kledde Kari Traa opp nordmenn i sexy superundertøy, og i år har vi fått enda mer å velge mellom fra den blide vossejenta. Flo Optikk i Bergen har lisensiert Kari Traa solbriller, og en av årets solbrilleserier har fått vinnernavnet "Go Torino".

Dem som har etterlyst skiklær fra Traa kan glede seg til neste vinter. Hittil har hun ikke hatt tillatelse til å lage ytterklær på grunn av sponsoravtaler, men fra høsten (2006) vil hennes første skiklær være i butikkene.

Kari Traas klær får du kjøpt i velassorterte sporstforretninger over hele landet, samt fra nettsidene hennes. Brillene føres av Synsam-kjeden.

Den er liten og musegrå, men veldig populær. Foto: Ulvang Vis mer


Vår favoritt

En samlet DinSide Økonomiredaksjon gir ullsokkene fra Vegar Ulvang tommelen opp. Både for voksne og barn. Andre merker har blitt prøvd, veiet og funnet for lette, for tynne, for slaskete - eller for varme. Kombinasjonen tynn ren ull med tykkere strikk under fotsålen er suveren, enten du skal på fjelltur, stå i skibakker - eller rett og slett bare stikke nesen utenfor dørene på en kald vinterdag.

For de mest sporty langrennsutøverne

Bjørn Dæhlie har solgt navnet sitt til sportstøyprodusenten Odlo. Skiklærne er i hovedsak ment på dem som går langrenn, og fort - med en rekke tekniske finesser. Den mest avanserte HP-serien er laget av laminert lycra som er vann- og vindtett samtidig som det puster, og er strekkbart i flere retninger.

Det finnes også en litt tykkere variant for dem som ikke går fullt så fort, Blizzard. Disse to er ifølge produsenten "ikke markatøy", men til skitrening.

For dem som er mer komfortabel med bedagelig marsjfart i skisporet, burde serien Ambition i mikrofiber passe bra. For god utluftning er det lagt inn et felt i ryggen på jakken i strikket lycra for fleksibilitet - og for ekstra lufting. Ambition skibukser har front i mikrofiber, og baksiden er i strekkbar lycra.

Trykk her for å komme til bildespesialen.

Her er fjorårets kolleksjoner fra vintersportsvinnerne:
Sexy i superundertøy?

Eksterne lenker:
Perfect Moment
NDG films
Fluid
Kari Traa
Flo Optikk/We never Sleep - Kari Traa solbriller
Ulvang
Odlo
Bjørn Dæhlie
Ulvang