SERIE: Prisforskjeller under lupen

Denne artikkelen er den første i en stor serie som vil ta for seg de overraskende store prisforskjellene i det norske markedet. I dag: Gardintrapper.

"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten. ILLUSTRASJON: Per Ervland
"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten. ILLUSTRASJON: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har de siste ukene hentet inn priser i en rekke forretninger og varehus og vil i løpet av høsten avsløre noen av de mest oppsiktsvekkende prisforskjellene vi har avdekket.

Halv pris på Byggmax

Og vi starter med gardintrapper. I Byggmakkers varehus på Brobekk i Oslo fant vi nemlig en tretrinns gardintrapp (også kalt trappestige) til 500 kroner. Hos Byggmax i Drammen fant vi en tilsvarende tretrinns gardintrapp til 239 kroner.

Byggmakker: 500 kroner
Byggmax: 239 kroner

Differanse: 261 kroner

Differanse i prosent: Byggmax-trappen er 52 prosent billigere enn Byggmakker-trappen

Prisjustering på gang

500 kr: Hos Byggmakker koster en tretrinns gardintrapp 500 kroner.
500 kr: Hos Byggmakker koster en tretrinns gardintrapp 500 kroner. Vis mer


Velger du å handle på Byggmax slipper du altså unna med halv pris sammenlignet med om du handler på Byggmakker. Hvorfor er Byggmakker-trappen så dyr?

- Ja, dette er den rimeligste gardintrapp-varianten vi for tiden har i sortimentet, og vi erkjenner at den ligger høyt i pris. Vi arbeider løpende med med vår prispolitikk og nettopp gardintrappene er blant varene som om relativt kort tid vil få en prisjustering. Når det er sagt, vil jeg understreke at kvaliteten på disse gardintrappene er svært god, sier Helge J. Nakken, utviklingssjef hos Byggmakker, og fortsetter:

- Innen vår bransje vil man alltid kunne jage tilbud på enkeltprodukter. Vi ønsker å ta en posisjon der du helhetlig kommer best ut – kanskje kunne man kjøpt et produkt eller to billigere et annet sted, men det er viktig for oss at kunden skal være fornøyd, også med prisen, når hele handelen er gjennomført. Du skal ha fått kvalitetsverktøyet som er viktig for deg, billigverktøy hvis du ønsker det, materialene du trenger, fraktet varene hjem eller låne gratis henger. Du skal få leie tyngre verktøy eller plenrulle den ene gangen du trenger det, og du skal få levert tilbake varer som ble til overs uten lange diskusjoner, sier Nakken.

SISTE: Fredag kveld fikk DinSide en epost fra Nakken, der han opplyser at prisen på den aktuelle gardintrappen vil bli satt ned den 1. oktober.

- Proffrabatt til alle

239 kr: Hos Byggmax får du en tilsvarende gardintrapp til under halv pris.
239 kr: Hos Byggmax får du en tilsvarende gardintrapp til under halv pris. Vis mer


Hos Byggmax kan man altså få kjøpt seg en gardintrapp til halv pris. Hvordan klarer Byggmax å selge sin gardintrapp så mye rimeligere enn Byggmakker? Har gardintrappen svakheter?

- Nei, vår gardintrapp kommer fra en nordisk leverandør, er testet og holder god kvalitet. Årsakene til at vi klarer å være så rimelige, er mange. Vi har for eksempel de samme prisene for alle. Man kan si det slik at vi gir proffrabatten til alle som handler. Dette er enkelere for oss og enklere for kunden. Vi kjøper også inn store mengder av få produkter direkte fra fabrikk, noe som er et meget godt utgangspunkt for lave priser. Dessuten har vi en gjør det selv-filosofi, som innebærer at kunden selv laster sine varer i bilen eller på tilhengeren. Det gjør at vi kan senke våre personalkostnader. Og - ikke minst - vi har lave husleier fordi vi ikke ligger i "fina gatan". Det er litt vanskeligere å finne frem til Byggmax, men det lønner seg, sier Magnus Agervald, administrerende direktør i Byggmax.

Har du kommer over gardintrapper som er dyrere enn Byggmakker-trappen? Eller enda billigere enn Byggmax-trappen? Eller har du oppdaget andre oppsiktsvekkende prisforskjeller DinSide-leserne bør få vite om? Klikk her og fortell journalisten.

  • Her finner du Byggmax' nettsider.
  • Forutsetninger og avklaringer

  • Vi vil i denne artikkelserien utelukkende konsentrere oss om faste priser og forholder oss ikke til tilbuds- eller kampanjepriser.
  • Vi sjekker priser i en rekke forretninger og varehus og gir deg de høyeste og laveste prisene vi finner. Vi utelukker imidlertid ikke at det finnes aktører i det norske markedet som tar seg enda bedre betalt enn den dyreste aktøren vi trekker frem. Vi utelukker heller ikke at det finnes aktører som tilbyr enda lavere priser enn de vi har funnet.
  • Vi gjør oppmerksom på at vi i denne artikkelserien kun sjekker priser og at vi ikke tester produktene. Vi kan derfor ikke si noe om produktenes kvalitet og hvilket produkt som eventuelt fungerer best eller varer lengst.
  • Som forbrukernettsted erkjenner vi at omkringliggende forhold som servicegrad, returmuligheter, parkeringsmuligeter, åpningstider og lignende, som er viktige for kundene, påvirker de ulike aktørenes prisnivå. I denne artikkelserien har imidlertid ikke tatt hensyn til slike forhold og har utelukkende valgt å konsentrere oss om priser.
  • Vi gir alltid aktørene som berøres av artiklene mulighet til å kommentere våre funn. I de tilfellene aktørene velger å gi kommentarer, vil vi vanligvis ta disse med i artikkelen.
  • Her finner du Byggmakkers nettsider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer