<strong>"FORSKJELLS-NORGE":</strong> DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten. Foto: Per Ervland
"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten. Foto: Per Ervland Vis mer

SERIE: Prisforskjeller under lupen 6

Vi fortsetter vår artikkelserie som tar for seg overraskende store prisforskjeller her i landet. I dag: Universalfugemassen Tec7.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide har de siste ukene hentet inn priser i en rekke forretninger og varehus, og vil i løpet av høsten og vinteren avsløre noen av de mest oppsiktsvekkende prisforskjellene vi har avdekket.

I de fem første artiklene i denne serien så vi nærmere på gardintrapper, møbelknotter, rødsprit, halogenpærer og støperør. I dag konsentrerer vi oss om universalproduktet Tec7.

De fleste som har sett håndverkere arbeide har også sett Tec7 i bruk. Tec7 har nemlig svært mange bruksområder, noe redaksjonen selv har erfart. Produktet egner seg blant annet til fuging og liming både innendørs og utendørs og erstatter dermed en hel haug med lim-, sparkel- og kittprodukter. Tec7 finnes tilgjengelig i en rekke forpakninger, men den mest utbredte er patronen, som plasseres i skjelettpistol og inneholder 310 milliliter. Tec7 finnes også i ulike farger.

Maxbo: Dyrest

De aller fleste byggevareforretninger fører Tec7, deriblant Maxbo. Hos Maxbo i Ole Deviks vei i Oslo fant vi hvite Tec7-patroner til 219 kroner. Dette skulle vise seg å være en svært høy pris. Hos Bygger'n i Drammen og Byggmakker i Oslo nøyer de seg med henholdsvis 179 og 178 kroner for nøyaktig samme vare.

Bauhaus: Billigst

Hos Maxbo i Ole Deviks vei i Oslo koster en Tec7-patron 219 kroner. Hos Bauhaus får du identiske patroner til 119 kroner per stykk.
Hos Maxbo i Ole Deviks vei i Oslo koster en Tec7-patron 219 kroner. Hos Bauhaus får du identiske patroner til 119 kroner per stykk. Vis mer


Den åpenbare prislederen på Tec7 er imidlertid sveitsisk-eide Bauhaus, som nylig har etablert seg her i landet. Reiser du til Bauhaus-varehuset på Liertoppen utenfor Drammen slipper du unna med 119 kroner for en hvit Tec7-patron.

Maxbo: 219 kroner
Bauhaus: 119 kroner

Differanse: 100 kroner

Differanse i prosent: Bauhaus er 46 prosent billigere enn Maxbo

Eller for å si det på en annen måte: Maxbo er 84 prosent dyrere enn Bauhaus. Det betyr at den som for eksempel trenger fem Tec7-patroner, slipper unna med snaue 600 kroner hos Bauhaus. Hos Maxbo i Ole Deviks vei derimot, må du ut nesten 1.100 kroner for de samme varene.

Kantsortiment

- Hvorfor er Tec7 så dyrt på Maxbo?

- Tec7 tilhører kantsortiment hos oss, men jeg ser at prisen er noe høy. Produktet vi anbefaler å benytte er Casco Superfix, som hos oss koster 139 kroner per stykk. Casco Superfix har de samme bruksområdene som Tec7, sier Christer Brevik, kategoridirektør i Løvenskiold Handel.

Volum

- Hvordan klarer Bauhaus å selge Tec7 så mye billigere enn alle sine konkurrenter?

- Bauhaus forsøker alltid å ha de rette prisene og vi forsøker å ligger under våre konkurrenter. Vi tror på volum og med konsernets 220 varehus, har vi mulighet til å kjøpe inn store partier. Vi forsøker ikke å lure kundene våre med høye priser og høy inntjening, vi tror på at rett pris til kunden, uansett privatperson eller håndverker, får kunden til å komme tilbake igjen og igjen, sier Dan Holm, Norgessjef i Bauhaus.

Tips DinSide

Har du kommet over Tec7 som er enda dyrere enn hos Maxbo? Eller enda billigere enn hos Bauhaus? Eller har du oppdaget andre oppsiktsvekkende prisforskjeller DinSide-leserne bør få vite om? Klikk her og fortell journalisten.

Les også:
Prisforskjeller under lupen 5: Støperør
Prisforskjeller under lupen 4: Halogenpærer
Prisforskjeller under lupen 3: Rødsprit
Prisforskjeller under lupen 2: Møbelknotter
Prisforskjeller under lupen 1: Gardintrapp

Forutsetninger og avklaringer

  • Vi vil i denne artikkelserien utelukkende konsentrere oss om faste priser og forholder oss ikke til tilbuds- eller kampanjepriser.
  • Vi sjekker priser i en rekke forretninger og varehus og gir deg de høyeste og laveste prisene vi finner. Vi utelukker imidlertid ikke at det finnes aktører i det norske markedet som tar seg enda bedre betalt enn den dyreste aktøren vi trekker frem. Vi utelukker heller ikke at det finnes aktører som tilbyr enda lavere priser enn de vi har funnet.
  • Vi gjør oppmerksom på at vi i denne artikkelserien kun sjekker priser og at vi ikke tester produktene. Vi kan derfor ikke si noe om produktenes kvalitet og hvilket produkt som eventuelt fungerer best eller varer lengst.
  • Som forbrukernettsted erkjenner vi at omkringliggende forhold som servicegrad, returmuligheter, parkeringsmuligeter, åpningstider og lignende, som er viktige for kundene, påvirker de ulike aktørenes prisnivå. I denne artikkelserien har imidlertid ikke tatt hensyn til slike forhold og har utelukkende valgt å konsentrere oss om priser.
  • Vi gir alltid aktørene som berøres av artiklene mulighet til å kommentere våre funn. I de tilfellene aktørene velger å gi kommentarer, vil vi vanligvis ta disse med i artikkelen.

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer