"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten. Foto: Per Ervland
"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten. Foto: Per ErvlandVis mer

SERIE: Prisforskjeller under lupen 5

Vi fortsetter vår artikkelserie som tar for seg overraskende store prisforskjeller her i landet. I dag: Støperør.

DinSide har de siste ukene hentet inn priser i en rekke forretninger og varehus, og vil i løpet av høsten og vinteren avsløre noen av de mest oppsiktsvekkende prisforskjellene vi har avdekket.

I de fire første artiklene i denne serien så vi nærmere på gardintrapper, møbelknotter, rødsprit og halogenpærer.

I dag konsentrerer vi oss om støperør, eller søyleforskalning, som produktet også kalles. Støperør er, som navnet tilsier, rør som brukes for å støpe søyler, for eksempel i sammenheng med bygging av en bod eller en hevet terrasse. Rørene er vanligvis produsert i papp, og mange av dem har vokset innside slik at de skal være lettere å fjerne etterpå. Støperør finnes selvsagt i en rekke ulike høyder og med ulik diameter.

Byggmakker: Dyrest

De aller fleste byggevareforretninger fører støperør, deriblant Byggmakker. Hos Byggmakker på Brobekk i Oslo fant vi blant annet et støperør fra Sonoco i dimensjon 150 x 20 centimeter (lengde x diameter). Hos Byggmakker koster dette røret hele 294 kroner.

Montér: Billigst

Hos den konkurrerende kjeden Bygger'n fant vi det samme Sonoco-støperøret til 201 kroner. Og hos Montér i Drammen nøyer de seg med 198 kroner.

Byggmakker: 294 kroner
Montér: 198 kroner

Differanse: 95 kroner

Differanse i prosent: Montér er 33 prosent billigere enn Byggmakker

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eller for å si det på en annen måte: Byggmakker er nesten 50 prosent dyrere enn Montér. Det betyr at den som for eksempel trenger åtte støperør til en veranda, må betale nesten 800 kroner mer på Byggmakker enn på Montér - og vi snakker altså om identiske varer.

Bommet på kalkylen

Hos Byggmakker på Brobekk i Oslo koster Sonoco støperør nesten 50 prosent mer hos Montér i Drammen.
Hos Byggmakker på Brobekk i Oslo koster Sonoco støperør nesten 50 prosent mer hos Montér i Drammen. Vis mer


- Hvis det er slik at støperørene våre er vesentlig dyrere enn hos våre konkurrenter, så kan vi rett og slett ha bommet med kalkylene våre, sier Helge J. Nakken, salgs- og drifsdirektør i Byggmakker.

- Dere er åpenbart ikke alltid den rimeligste kjeden å handle hos. Hvorfor skal man likevel velge å handle hos Byggmakker?

- Innen vår bransje vil man alltid kunne jage tilbud på enkeltprodukter. Vi ønsker å ta en posisjon der du helhetlig kommer best ut – kanskje kunne man kjøpt et produkt eller to billigere et annet sted, men det er viktig for oss at kunden skal være fornøyd, også med prisen, når hele handelen er gjennomført. Du skal ha fått kvalitetsverktøyet som er viktig for deg, billigverktøy hvis du ønsker det, materialene du trenger, fraktet varene hjem eller låne gratis henger. Du skal få leie tyngre verktøy eller plenrulle den ene gangen du trenger det, og du skal få levert tilbake varer som ble til overs uten lange diskusjoner, sier Nakken.

Ingen kommentar

Montér-kjeden kom altså godt ut denne gangen og DinSide har bedt om kommentar. Direktør Knud Holm ønsker imidlertid ikke å besvare våre spørsmål.

Priskongen Byggmax

Hos Byggmax kan du få 80 centimeter lange støperør for 25 kroner. Det betyr at du får nesten 12 Byggmax-støperør for den samme summen som du betaler for ett rør hos Byggmakker.
Hos Byggmax kan du få 80 centimeter lange støperør for 25 kroner. Det betyr at du får nesten 12 Byggmax-støperør for den samme summen som du betaler for ett rør hos Byggmakker. Vis mer


Når vi først er inne på støperør, må vi imidlertid understreke at den opplagte prislederen på dette området er den svenskeide kjeden Byggmax. Riktignok er Byggmax-støperørene bare 80 centimeter lange (vs 150). De mangler også innvendig voks. Men de har den samme diameteren som de overnevnte Sonoco-rørene (20 cm).

Og prisen? 25 kroner! Ja, du leste riktig. For den summen du betaler for ett støperør hos Byggmakker (294 kroner) kan du altså kjøpe nesten 12 rør hos Byggmax. Og omvendt: Hvis du trenger 12 støperør slipper du unna med snaue 300 kroner hos Byggmax. Hos Byggmakker må du punge ut med 3.528 kroner - altså drøye tigangeren.

Hvis søylene du skal støpe ikke trenger å være høyere enn 80 centimeter, er det altså store penger å spare på å velge Byggmax.

Tips DinSide

Har du kommet over støperør som er enda dyrere enn Byggmakker-rørene? Eller enda billigere enn Byggmax-rørene? Eller har du oppdaget andre oppsiktsvekkende prisforskjeller DinSide-leserne bør få vite om? Klikk her og fortell journalisten.

Les også:
Prisforskjeller under lupen 4: Halogenpærer
Prisforskjeller under lupen 3: Rødsprit
Prisforskjeller under lupen 2: Møbelknotter
Prisforskjeller under lupen 1: Gardintrapp