Innholdsleverandøren mener utsendelsene skyldes feil i databasen. Foto: DinSide
Innholdsleverandøren mener utsendelsene skyldes feil i databasen. Foto: DinSide Vis mer

Sendte ut sms ved en feil

Men du må selv stoppe tjenesten.

Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke tikket følgende melding inn på en del mobiltelefoner rundt omkring i landet. Pass på å stoppe tjenesten dersom du ikke vil motta flere meldinger.

Ditt passord er xxxx for å logg inn på GRATIS internettsiden www.vi.no Du kan når som helst sende STOPP til 2150 for å stoppe.

Meldingen ble sendt fra 2150 fra innholdsleverandøren M Quest AS. Selskapet står bak sider som Vi.no, Tulletelefon.no og Vinnbil.no.

Kostet penger

Ikke bare kostet tekstmeldingen en krone å motta, men du må selv passe på å stoppe tjenesten.

- Utsendelsen skyldes en feil i systemet vårt, er beskjeden fra kundeservice hos M Quest.

De oppfordrer alle som har mottatt meldingen uten å be om det, om å ta kontakt med kundeservice eller sende STOPP til 2150 for å stoppe tjenesten.

Se også: Får ikke stoppet mobiltjeneste

Mange plages av SMS-spam

Hendelsen er bare en av mange tilfeller der mobiltelefoneiere blir uskyldige offer for sms-meldinger og -tjenester de ikke har bruk for eller bedt om.

Hvis innholdsleverandøren er en seriøs aktør, skal det være mulig å sende STOPP til nummeret du mottar meldingene fra, og dermed avslutte tjenesten umiddelbart.

Har du problemer med SMS-spam? Her er smørbrødlisten du kan forsøke

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer