Det finnes ingen tall på hvor mange tekstmeldinger som havner hos gal mottaker, men feilsendte meldinger skyldes slurv hos avsender, ikke tekniske feil Foto: DinSide
Det finnes ingen tall på hvor mange tekstmeldinger som havner hos gal mottaker, men feilsendte meldinger skyldes slurv hos avsender, ikke tekniske feil Foto: DinSideVis mer

- Sendt er sendt

Du kan ikke angre en sms. Nå har noen samlet "feilmeldingene".

«Få meg vekk herfra!!!!!SMS som skulle til venninne, men som ble sendt til daten på andre siden av bordet»


Har du noen gang skrevet en melding, sendt den av gårde og i det samme innsett at "ah, der gikk den til feil person"?

Mens du i enkelte tilfeller kan tilbakekalle en e-post før den når mottaker, finnes ikke den samme muligheten dersom du sender tekstmeldinger med mobiltelefonen.

For du kan ikke angre en sendt sms?

- Nei, det er ikke mulig. Har du sendt den, så har du sendt den, sier Per Aril Meling, informasjonssjef i Telenor.

Han legger til at meldingen ikke sprer seg til flere, den blir værende hos mottaker. Med mindre mottaker får lyst til å videresende den, selvsagt.

Men trykker du på send, så går meldingen altså av gårde uten angrefrist. Det fører til at enkelte tekstmeldinger havner hos feil person - rett og slett på grunn av menneskelig svikt. Vi taster i et forrykende tempo, og tekstmeldinger som skulle til kona, går til sjefen, meldinger som var ment for kjæresten går til mamma, og så videre.

Hvorfor er en sms 160 tegn?

Les andres feilmeldinger

Nå er det imidlertid noen som har funnet ut at feilsendte meldinger kan være morsom lesning for andre. (Se eksempel nederst i artikkelen.)

Ideen kommer opprinnelig fra Sverige, men nå finnes det også en norsk nettside som har samlet tekstmeldinger som havnet hos feil mottaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smsfeil.no inneholder tekstmeldinger som brukerne selv har lagt inn. Du må med andre ord stole på at innsenderne forteller sannheten, men allerede nå ligger det mange nokså underholdende feilsendte tekstmeldinger ute på siden.

– Vi håper at nettstedet kan bli like populært som den svenske siden. Denne er godt innarbeidet hos svenskene, og vi nordmenn er vel ikke så veldig ulike tror vi, skriver Gunnar Sakariassen i en e-post til DinSide.

Eksempel på tekstmelding som havnet hos feil mottaker. Foto: Smsfeil.no
Eksempel på tekstmelding som havnet hos feil mottaker. Foto: Smsfeil.no Vis mer