Sende pakker? Her er alternativer til Posten

Det er ikke bare Posten som kan hjelpe deg med å sende pakker.

<b>SENDE PAKKER TIL JUL?</b> Posten er ikke den eneste som kan hjelpe deg med å få pakkene frem til jul. Foto: POSTEN
SENDE PAKKER TIL JUL? Posten er ikke den eneste som kan hjelpe deg med å få pakkene frem til jul. Foto: POSTEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er lett å tenke at Posten er eneste mulighet for deg som må sende pakker til jul. Men det er det ikke. Du kan også bruke andre transportselskaper eller også sende pakkene med bussen.

Noen av alternativene er dessuten billigere enn Posten!

LES OGSÅ: Se hva postbudet gjorde da pakken ikke fikk plass i postkassen ...

Lavere pris - raskere levering

Posten er det naturlige valget for mange. Skal du sende pakke med Posten, bør du vurdere flere ting:

Hvor rask levering du ønsker, hvor mye pakken veier og dimensjonene på pakken.

Alt dette må du vite for å finne ut hvor mye forsendelsen vil koste.


Noen av alternativene kan sammenliknes med ekspressleveringen til Posten, spesielt bussleveringene som jo kun bruker den tiden bussen bruker på å kjøre distansen. Det krever imidlertid at du leverer og henter pakken på stasjonen.

Prismessig kan det være billigere å velge busstransport framfor Postens ekspresslevering.

Pris for å sende pakke (Priseksemplene er for forsendelse Oslo-Sarpsborg)
Speditør5 kg30 kg Leveringstid
Posten Norgespakke1553711-3 virkedager, noen steder 5 dager
Posten Ekspresslevering435883Ekspress over natt, levers på dør innen 09.00 dagen derpå (16.00 på mindre steder)
TIMEkspressen100300Følger busstidene
Nor-Way Bussekspress160290Følger busstidene
UPS5221103Hentes innen 17.30, levers innen 16.30 dagen derpå
DHL3711114Hentes innen kl 17, leveres innen dagens slutt påfølgende dag.
Prisene er innhentet fra speditørene direkte eller via prisinformasjon på nettsidene. Vi tar forbehold om feil og endringer.


Har du andre tips til rimelige måter å sende pakker på i Norge? Tips andre i debatten nedenfor!

SEND PAKKEN MED BUSSEN: Levering tar den tiden bussen bruker på strekningen. Du må levere pakken på bussen, og noen må hente den på stasjonen.  Foto: NTB SCANPIX
SEND PAKKEN MED BUSSEN: Levering tar den tiden bussen bruker på strekningen. Du må levere pakken på bussen, og noen må hente den på stasjonen. Foto: NTB SCANPIX Vis mer


Busstransport

Det er mange busselskaper som kan hjelpe deg med å frakte pakker, blant annet Nor-Way bussekspress, Nettbuss og TIMEkspressen.

Bussfrakten følger det vanlige rutenettverket, så dette må du sjekke med de aktuelle selskapene.

Jarle Bugge, driftssjef hos Nor-Way Bussekspress, sier til Dinside at man kan sende pakker med hele deres bussnettverk - med unntak av Oslo-Trondheim, som kjøres av Lavprisekspressen.

- Dette er et forholdsvis populært tilbud, sier Bugge, og legger til at bileiere som har mistet bilnøkkelen på fjellet vel er de som er mest glade for tilbudet.

Selskapet tar forbehold om det faktisk blir plass de siste dagene mot jul på grunn av mange reisende med bagasje og pakker. I slike tilfeller må pakker vike for passasjerenes behov.

- Men er man tidlig ute, er det ingen problem, sier han, og legger til at det alltid er fulle busser jo nærmere helgen man kommer.

Dag Bones, kommunikasjonssjef i Nettbuss, sier til Dinside at det er fullt mulig å sende pakker med deres ekspressbusser i Norge - som gjelder både Nettbuss og TIMEkspressen.

- Merk at dette kun gjelder busser i regi av Nettbuss Ekspress, og ikke vanlige rutebusser som kjøres på oppdrag fra offentlige oppdragsgivere, som Ruter, AtB, Skyss osv., sier Bones.

Slik gjør du: Du møter ganske enkelt opp på holdeplassen, leverer pakken og betaler direkte til sjåføren. Mottaker må hente på bussen når den ankommer bestemmelsesstedet. Det er ikke sikkert du kan sende pakker på strekninger med bussbytte.

Fordelen med å sende med buss, er at du vet nøyaktig når pakken kommer frem. Det blir litt som å sende med ekspresspost, men til en mye billigere penge.

Tidligere kunne man sende pakker med toget, men dette er ikke mulig lenger.

LES OGSÅ: Husk dette om du vil at pakken din skal være forsikret

LEVERES NESTE DAG: Budselskapene kan hente og levere på spesifisert adresse, og leverer på døra dagen etter avhenting. Foto: AP/NTB SCANPIX
LEVERES NESTE DAG: Budselskapene kan hente og levere på spesifisert adresse, og leverer på døra dagen etter avhenting. Foto: AP/NTB SCANPIX Vis mer


Send med budselskap

Det er flere logistikkselskaper som du også som privatperson kan benytte til private forsendelser.

Ifølge kommunikasjonssjef Sanja Lemez i UPS Nordic, er det flere måter du kan sende pakker som privatperson med UPS. Du kan bestille og betale via nett og få pakken hentet hos deg og levert på adressen du bestemmer - eller du kan sende fra UPS-kontoret i Oslo.

I likhet med UPS, har også DHL en forsendelsesmulighet for private, som ifølge kommunikasjonssjef Linda Bengtsson i DHL er best egnet for forsendelser til og fra de store byene i Norge.

Du kan gjøre bestillingen fra nettsiden til DHL, og pakken blir hentet og levert på døra. Maks vekt per kolli er 30 kg og maks vekt per sending er 70 kg. Det er begrensninger på hvor lang pakken kan være.

Har du andre tips til rimelige måter å sende pakker på i Norge? Tips andre i debatten nedenfor!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!