Send pakker og brev i tide

Her er sendefristene for juleposten!

Skal du sende pakker til utlandet, er noen av fristene like rundt hjørnet!

Posten har allerede innført juleberedskap og iverksatt en rekke ekstratiltak slik at juleposten skal komme frem til rett tid. Blant tiltakene som iverksettes er 750 ekstra lastebiltransporter, ekstra flyruter og ekstra bemanning på terminalene. Også de som til daglig jobbere i administrasjonen blir beordret ut i produksjonen for å sortere brev og pakker, melder Posten.

Det eneste Posten krever fra deg som kunde, er at du skriver tydelig og riktig adresse, og postlegger brev og pakker innenfor fristene - hvis du vil at det skal være fremme før julaften.

Eksplosjon i netthandel

Åtte av ti nordmenn vurderer å handle julegaver på internett. Kun to av ti er skeptiske til å handle julegaver på internett. Dette viser undersøkelsen som er gjennomført av Norstat, på vegne av Posten.

Hvor kan du handle gavene?

Her er vår komplette oversikt

- I en usikker tid hvor folk både ønsker å gi flotte gaver, og samtidig spare penger, er netthandel et attraktivt alternativ. Vi tror at julehandel på internett får sitt store gjennombrudd i år, sier Tore K. Nilsen, som er konserndirektør i Posten.

Interne tall i Posten viser at netthandelen har eksplodert i 2008. Samlet har pakkeimporten økt med 36 prosent. Størst har netthandelen vært fra USA, hvor pakkeveksten har vært på formidable 110 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Konsekvensene av økt netthandel er merkbare for Posten. Vi har aldri sortert flere netthandelspakker. Nå forbereder vi oss på en travel juletid med voldsomme mengder netthandelspakker, som kommer i tillegg til alle julekortene, sier Nilsen.

Nettbutikken som knuser konkurrentene!

Postens julefrister

Brev innland:
A-post og B-post har vanlig fremsendingstid, men Posten oppfordrer deg til å sende både brev og pakker innen 16. desember 2008.
A-post: Innen 1-2 dager i Norge
B-post: 3-5 dager i Norge

Pakker innland:
Ekspress - over natten: Innen 22.12.08
NB! For enkelte postnummer i Troms og Finnmark må det påregnes 1-2 dager lengre fremsendingstid. Det tas forbehold om fortolling av pakker til Longyearbyen.
Norgespakke og Smartpakke: Innen 15.12.08

Sende til utlandet? Her er alle fristene!