Selvangivelsen 2010 er tilgjengelig på nett

Slik får du tilgang til selvangivelsen allerede nå.

Selvangivelsen for 2010 er tilgjengelig på nettet. Foto: Per Ervland/Kim Jansson
Selvangivelsen for 2010 er tilgjengelig på nettet. Foto: Per Ervland/Kim Jansson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra i dag sender Skatteetaten ut drøyt 17,5 millioner a4-ark med selvangivelsen for lønnstakere og pensjonister. Det betyr at de aller fleste vil motta selvangivelsen i Posten i løpet av de neste dagene.

Men det er liten vits å vente på at postmannen skal levere brevet i postkassen. Selvangivelsen kan du både sjekke, endre og levere allerede nå.

For fra klokken 08:00 i dag, tirsdag 22. mars, ble selvangivelsen til landets lønnstakere og pensjonister tilgjengelig på nett.

Slik logger du deg inn

Du finner papirene dine ved å logge deg inn på en av følgende nettsider:
Skatteetaten.no
Altinn.no
Minside.no

Derretter må du logge deg inn, og det kan gjøres på følgende tre måter:

1: Svært mange nordmenn er nå registrert som brukere av MinID. Hvis du er registrert som bruker, trenger du ikke PIN-koder, men du må huske passordet ditt, eller opprette et nytt. Så vil du få tilsendt engangspassord til mobiltelefonen din hver gang du trenger tilgang til sidene. For å bli bruker, må du imidlertid bruke PIN-kodene du har fått av Skatteetaten.

Innlogging til MinID finner du her.

2: Buypass ID kan også benyttes som innlogging i Altinn. Dette er en personlig, elektronisk ID, som kan benyttes for identifisering, signering og betaling. ID-en kan være lagret på et Buypass Smartkort, som spillerkortet fra Norsk Tipping, eller i en mobiltelefon.

Les mer om dette på www.buypass.no.

3: Har du ikke tilgang til løsningene over, må du ha PIN-kodene fra Skatteetaten klare. For å sjekke selvangivelsen på skatteetaten.no trenger du PIN-koder som tidligere har blitt sendt ut fra Skatteetaten.

Nye koder kan bestilles på denne adressen hos Skatteetaten, eller ved å sende en tekstmelding med kodeordet PINKODER og fødselsnummeret ditt til 02111. Husk at fødselsnummer består av 11 siffer, slik at du ikke bare sender personnummeret ditt eller fødselsdato.

OPPDATERT:Har du problemer med å logge inn på Altinn? Du er ikke alene. Les hva Altinn mener du bør gjøre.

Frist for å levere

Frist for å levere selvangivelsen er 30. april. Dersom du ikke gjør noen endringer i selvangivelsen, slipper du å levere den. Husk at den som tier samtykker, det vil si at dersom du ikke leverer selvangivelsen, oppfattes det som at du godkjenner det som står der.

Du bør gå grundig gjennom tallene i selvangivelsen. Du har selv ansvaret for at alle opplysninger stemmer. Dersom det viser seg at du har godkjent feilaktige opplysninger kan du bli pålagt tilleggsskatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!