Selger H&M-klær på "svartebørs"

Klarte du å slå kloa i ett av Viktor & Rolfs plagg for Hennes & Mauritz, kan du ved salg få tilbake det dobbelte.

Publisert
Sist oppdatert
POPULÆR: Viktor og Rolfs kolleksjon for H&M. Foto: H&M
POPULÆR: Viktor og Rolfs kolleksjon for H&M. Foto: H&M Vis mer
H&Ms norske nettbutikk: Ikke helt utsolgt ennå. Faksimile fra hm.com/no
H&Ms norske nettbutikk: Ikke helt utsolgt ennå. Faksimile fra hm.com/no Vis mer


Rimelig eksklusivt

Da Viktor & Rolfs kolleksjon for Hennes & Mauritz kom i butikk forrige uke, ble store deler revet bort. Her i Norge var det kanskje ikke det aller største maset - køene var litt kortere og kampen var litt enklere enn da Stella McCartneys kolleksjon ble lansert i fjor.

- Vi er relativt utsolgte for kolleksjonen, men det er fremdeles mulig å få fatt i enkelte plagg i butikk, sier Guro Forseth, kommunikasjonsansvarlig i Hennes & Mauritz.

Ellers i Europa og i USA har nok imidlertid Viktor og Rolf en langt større stjerne. Det ble rapportert med totalkaos, folk kjøpte hele hyller og stativer, og de utvalgte butikkene sto ribbet tilbake få timer senere.

En skulle nesten tro de hadde lest DinSide. Forrige uke skrev vi om hvordan du kan tjene på å selge produkter som har blitt anbefalt eller fått positiv forhåndsomtale i medier på eBay.

- Folk er jo helt ville. Jeg må innrømme at jeg slengte meg med da klærne ble lagt ut klokka ett minutt over 12 natt til mandag. H&Ms nettbutikk kræsja og alt var bare kaos, sier Karin (24) til DinSide. Hun tipset oss om at det nå er lagt ut annonser for V&R for H&M-klær på finn.no. Til dobbel pris.

Trykk på bildet for å se en stor versjon. Faksimile fra Finn.no
Trykk på bildet for å se en stor versjon. Faksimile fra Finn.no Vis mer


Et par døgn senere er det imidlertid ikke fullt så mange klær som er utsolgt på norsk nett allikevel, så hvor lønnsomt det var å raske med seg klær på H&M, og selge dem på finn eller qxl, gjenstår å se.

Utsolgt i USA

I USA er imidlertid H&M-butikkene så godt som rensket for Viktor & Rolf-kolleksjonen i kurante størrelser. Her er det absolutt mulig å få tilbake det dobbelte, for eksempel gjennom en av de mest populære nettauksjonene, ebay.com.

Til tross for stor pågang og serverkræsj, fikk vår nettshoppende venninne Karin kjøpt seg en T-skjorte fra kolleksjonen til rett under 200 kroner. Høyeste bud på ebay for den samme T-skjorten er, i skrivende stund, pålydende 71 dollar, eller 464 norske kroner. Og ennå er det et par timer igjen en kan by.

På H&Ms norske nettbutikk er det fremdeles endel V&R-klær igjen. Litt under halvparten av damemodellene er utsolgt, mens det kun er ett av herreplaggene som ble lagt ut for nettsalg som er solgt ut. Så hvorfor ikke tjene litt ekstra nå i førjulsstria, på å selge til frustrerte fruer over there?

Har du lyst har du lov?

71 dollar for en T-skjorte som opprinnelig kostet 30. (Trykk på bildet for en større versjon) Faksimile fra ebay.com
71 dollar for en T-skjorte som opprinnelig kostet 30. (Trykk på bildet for en større versjon) Faksimile fra ebay.com Vis mer


Å kjøpe et plagg som ikke passer og selge det videre på eBay eller finn, i ubrukt tilstand, er lov. Og at smarte mennesker tjener en hundrelapp eller tretten på en slik transaksjon, er det også vanskelig å sette fingeren på.

Pass bare at det ikke blir så mye slik aktivitet at Skatteetaten kan kalle det næringsvirksomhet.

- Er det bare snakk om småbeløp, og det ikke foregår over lang tid, skulle det vel være greit, sa Lasse Aanestad, i Skatteetatens selskapsseksjon, til DinSide da vi luftet en lignende problemstilling for ham for et par uker siden. Han presiserte imidlertid at det vil bli vurdert i hvert enkelt tilfelle.

- Vi kan ikke stoppe om private mennesker legger ut plagg på ebay, men vi ønsker helst at handelen skal skje i butikkene våre, eller på hjemmesiden, sier Forseth i H&M.

H&M har returavtale på alle klær: Pengene tilbake om du tar dem med tilbake til butikken innen ti dager, eller tilgodelapp en hel måned etter du kjøpte dem.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer