Selger hittegods fra Gardermoen

22. september blir det auksjon.

MYE LESESTOFF: Svært mange legger igjen bøker på Gardermoen.  Foto: Colourbox.com
MYE LESESTOFF: Svært mange legger igjen bøker på Gardermoen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver bidige dag legger flypassasjerer igjen bagasje på Gardermoen, noe tall fra Missingx.com bekrefter. Bare sist søndag ble 81 gjenstander registrert som hittegods - i løpet av én enkelt dag.

Langt fra alle henter bagasjen i ettertid. Dermed havner alt fra gjenglemte klokker, parfymer, kjøkkenutstyr og elektronisk utstyr på auksjon.

Her blir det auksjon

Det er Ullensaker lensmannskontor som arrangerer auksjon av hittegods fire til fem ganger i året.

Tidspunkt for neste auksjon er 22. september klokka 17:00 på Olaløkka grendehus, som ligger fem kilometer fra Gardermoen.


Vis større kart

Tingene som selges på auksjon, har vært lagret på Gardermoen i minimum tre måneder etter at de ble lagt igjen. Deretter overleveres tingene til politiet. Og det er absolutt mulig å gjøre kupp på hittegods-auksjonene, ifølge Tone Mette Brekke, førstekonsulent ved Ullensaker lensmannskontor.

- Vi selger alt fra bøker, smykker, nye klær og sko, uåpnet kosmetikk og parfymer, solbriller, lesebriller, barnevogner og kjøkkenutstyr, forteller Tone Mette Brekke.

Les også: Fremstår som kupp - men kan vi stole på salgsplakatene?

Brukt elektronikk ikke til salgs

Tidligere ble det også solgt elektronikk på politiets auksjoner, ettersom det er svært vanlig å legge igjen elektronisk utstyr på Gardermoen. Nå er reglene endret.

- Mange glemmer igjen ting som Nintendo DS og digitalkamera, men ting som har vært i bruk har vi ikke lenger lov til å selge. Dette har med personvernet å gjøre, sier Brekke.

I praksis betyr dette at kun nytt elektronisk utstyr vil bli solgt på politiets fremtidige auksjoner.

Les også: Dette er verdens beste flyplass

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer