Selger hittegods fra Gardermoen

22. september blir det auksjon.

MYE LESESTOFF: Svært mange legger igjen bøker på Gardermoen.  Foto: Colourbox.com
MYE LESESTOFF: Svært mange legger igjen bøker på Gardermoen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver bidige dag legger flypassasjerer igjen bagasje på Gardermoen, noe tall fra Missingx.com bekrefter. Bare sist søndag ble 81 gjenstander registrert som hittegods - i løpet av én enkelt dag.

Langt fra alle henter bagasjen i ettertid. Dermed havner alt fra gjenglemte klokker, parfymer, kjøkkenutstyr og elektronisk utstyr på auksjon.

Her blir det auksjon

Det er Ullensaker lensmannskontor som arrangerer auksjon av hittegods fire til fem ganger i året.

Tidspunkt for neste auksjon er 22. september klokka 17:00 på Olaløkka grendehus, som ligger fem kilometer fra Gardermoen.


Vis større kart

Tingene som selges på auksjon, har vært lagret på Gardermoen i minimum tre måneder etter at de ble lagt igjen. Deretter overleveres tingene til politiet. Og det er absolutt mulig å gjøre kupp på hittegods-auksjonene, ifølge Tone Mette Brekke, førstekonsulent ved Ullensaker lensmannskontor.

- Vi selger alt fra bøker, smykker, nye klær og sko, uåpnet kosmetikk og parfymer, solbriller, lesebriller, barnevogner og kjøkkenutstyr, forteller Tone Mette Brekke.

Les også: Fremstår som kupp - men kan vi stole på salgsplakatene?

Brukt elektronikk ikke til salgs

Tidligere ble det også solgt elektronikk på politiets auksjoner, ettersom det er svært vanlig å legge igjen elektronisk utstyr på Gardermoen. Nå er reglene endret.

- Mange glemmer igjen ting som Nintendo DS og digitalkamera, men ting som har vært i bruk har vi ikke lenger lov til å selge. Dette har med personvernet å gjøre, sier Brekke.

I praksis betyr dette at kun nytt elektronisk utstyr vil bli solgt på politiets fremtidige auksjoner.

Les også: Dette er verdens beste flyplass