Selg gullet ditt til rekordpris

Aldri før har det edle metallet vært så mye verdt.

 Foto: Dagsavisen
Foto: Dagsavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du noen gamle gullsmykker liggende i smykkeskrinet som du aldri bruker?

Da kan du gripe sjansen og selge det til rekordpris.

Gullprisen har steget jevnt og trutt i løpet av de siste månedene, og nå ligger prisen på rekordhøye 52,08 amerikanske dollar per gram. Det tilsvarer cirka 278 kroner per gram. Dette er dobbelt så høy pris som man fikk for bare to år siden.

Hva er årsaken til dette? Vel, det er mange som er usikre på verdensøkonomiens helsetilstand, og spesielt nå når usikkerheten rundt euroen er såpass stor på grunn av krisen i Hellas (og for så vidt også i Italia, Spania og Irland), er det mange som velger å sikre seg gull fremfor å spekulere i valuta. At USAs gjeld vokser og at Kina og India opplever en viss inflasjon gjør gull enda mer fristende å investere i.

- De som var tidlig ute så hva som nå er tydelig for alle - at en gjeldsboble bygget seg opp. Et økende antall velger nå å investere i fysisk gull, som er sjeldent, som det er et begrenset tilbud av, og som er holdbart i det uendelige, sa Adrian Ash fra BullionVault, som selger gull og sølv, til Telegraph.co.uk.

Sjekk ut gullminibanken

Gammelt gullkjede i skuffen? Selg det til god pris. Foto: Colourbox
Gammelt gullkjede i skuffen? Selg det til god pris. Foto: Colourbox Vis mer


Du får 230 kroner grammet

Som vi nevnte ligger altså gullprisen på cirka 280 kroner grammet akkurat nå. Så har du en gammel gullklokke du ikke bruker lenger, kan du få en ganske pen sum for den om du selger den.

Du vil riktignok ikke få 278 kroner grammet, for forhandleren du selger til skal jo også tjene litt penger. Men du kan forvente deg rundt 230 kroner grammet for 24 karats gull, og det er jo også en ganske pen pris.

Det er i hvert fall denne maksprisen Gullbrev tilbyr. Denne bedriften har nå annonser i avisene der de oppfordrer folk til å selge dem gullet sitt. Det spiller ingen rolle hvilken tilstand det er i, hvor mange karat det er, eller hvilken farge gullet har. Men jo færre karat, jo lavere gullpris, selvsagt.

Konkurrenten Gullvekten tilbyr ikke like mye per gram, men 220,60 kroner er jo også en pen pris. Gullsentralen gir deg 222 kroner per gram for 24 karats gull.

MERK! Gullprisene endrer seg hele tiden, så for korrekt grampris må du selv sjekke nettsidene.