Seks myter om sex

Alle har hørt om det. Men er det virkelig slik?

Flere sexologer mener at myter kan hemme sexlivet. Her er noen av de vanligste mytene.

Myte 1: Kun kvinner kan ha multippel orgasme
Fakta: Selv om rundt 30 prosent av alle kvinner har opplevd en slik orgasme, er det bare rundt 10 prosent som gjør det til vanlig. Og i motsetning til det mange tror, kan menn få serieorgasmer uten å miste ereksjonen. Dette er midlertidig mest vanlig hos unge menn.

Myte 2: Uten kondom? Bare trekk deg ut i tide
Fakta: Ikke bare er sjansen større for at hun blir gravid, men sjansen for at en av dere skal smitte den andre med kjønnssykdommer er mye større. Selv før ejakulasjon lekker det sæd som kan inneholde tusenvis av spermier fra penisen. Men andre ord, man kan bli gravid. Derfor, har du ikke en fast partner, bruk kondom.

Myte 3: Penisen blir større når man onanerer mye
Fakta: Selv om den blir større der og da vil den ikke over tid holde seg slik. Dersom man strekker den for mye kan man i verste fall miste sin evne til å få en brukbar ereksjon.

Myte 4: Maten han spiser forandrer smaken på sæden.
Fakta: Selv om det er en del motstridende meninger om dette finnes det ingen vitenskapelige bevis for at dette stemmer.

Myte 5: Munnsex er ufarlig
Fakta: Dette er helt feil. De fleste kjønnssykdommer, herpes, gonoré, syfilis og klamydia kan lett overføres både via kjønnsorganene og munnhulen. Hiv kan også smitte via munnsex, selv om mange forskere mener dette ikke er like vanlig.

Myte 6: Italienere er superelskere
Fakta: Seks av ti italienerinner får sjelden eller aldri orgasme når de har sex med sine menn, i følge sexologen Chiara Simonelli. Det skulle vel si sitt.

Det var det. Der fikk du et nytt syn på det du trodde du visste om blomstene og biene bare fordi du hadde en storesøster eller -bror som heller ikke visste bedre.

Mozon.15.07.2005