Lommetyvene følger ikke Kardemommeloven, selv ikke på nasjonaldagen. Foto: colourbox.com
Lommetyvene følger ikke Kardemommeloven, selv ikke på nasjonaldagen. Foto: colourbox.comVis mer

Se opp for lommetyver!

I dag er det noen som har en fet dag på "jobben".

Politiet melder om en stor økning i antall lommetyverier i norske byer, og på noen dager, som i dag, bør du passe ekstra godt på. Det er ikke slik at lommetyvene tar fri på nasjonaldagen. Tvert imot - de har ekstra gode arbeidsforhold.

Store, uoversiktlige folkemengder er steder hvor lommetyvene gjerne går til aksjon. Pass derfor ekstra godt på når du står i iskremkø eller baner deg vei gjennom overfylte gater.

Ikke gå med lommeboken i baklommen, og har du den i en veske, så pass på å holde vesken lukket. Jakker og vesker som henger over en stol på en overfylt fortauskafé, er også enkle mål for lommetyven.

- Oslo er som Roma

Det er spesielt god grunn til å passe godt på dersom du befinner deg i hovedstaden.

- I Oslo sentrum er det nok like mange lommetyver nå på sommeren som det er i de store byene i Europa, sa ordenssjef ved Sentrum politistasjon, John Finsberg til NRK allerede i 2008.

Siden den gang har lommetyveriene fortsatt å øke, og også andre steder i landet har politiet nå satt inn ekstra tiltak for å bekjempe lommetyverier.

Arne Erik Håkonsen, politioverbetjent ved Hønefoss politistasjon, forteller til NRK at de er i gang med en aksjon for å stoppe lommetyvene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se også: Slik svindles du i ferien

Hva dekker forsikringen?

De aller fleste reiseforsikringer dekker tap av verdier som følge av lommetyveri, men som med det meste innen forsikring, er det selvsagt en egenandel du selv må dekke. Denne egenandelen varierer mellom de ulike forsikringsselskapene, men det er ikke uvanlig at den ligger rundt 1.000 kroner for tap av reisegods.

I normvilkårene for reiseforsikringen ligger det at du får erstatning for tap/tyveri av reisegods/bagasje, men også sjekker, billetter, pass og penger som sikrede bærer med seg. Merk at forsikringen, i tillegg til å ha en egenandel, også har en øvre grense for hvor stort tapet av kontanter kan være.

Slik sammenligner du din forsikring med andre