Vurderer du å skaffe deg en slik? Pass på at du ikke blir lurt. Foto: PHOTOPQR/LA PROVENCE
Vurderer du å skaffe deg en slik? Pass på at du ikke blir lurt. Foto: PHOTOPQR/LA PROVENCEVis mer

Se opp for fake iPhone

Ville du egentlig sett forskjell?

Når nye produkter blir populære og salget tar av, kommer det alltid billige kopier. Det er derfor ikke overraskende at "fake" iPhones lenge har florert på det internasjonale markedet. Kopiene blir stadig bedre og kan derfor være vanskelige å avsløre.

Mange bevisste forbrukere orienterer seg også i utlandet før de handler elektronikk. Det kan være fristende å slå til på et tilbud om billig telefon, men se opp for etterligninger. Vi advarer mot svindlere som forsøker å tjene på din lettlurthet, spesielt fra Kina. Du kan få tak i originale iPhones også fra Kina, men sjansen for at du blir lurt, er stor.

Se alt det rare du finner i Kinas største nettbutikk

Ikke uten abonnement

Selgerne av falske iPhoner har også tidvis funnet veien til Finn.no, men nye iPhoner kan ikke selges uten abonnement i Norge.

- I Norge kan du ikke kjøpe en iPhone uten abonnement, så hvis du kjøper en iPhone på for eksempel Finn.no, kan du regne med at den enten er brukt, eller ulovlig importert til Norge, sier Stian hos Eplehuset på Sandvika storsenter.

I vinter advarte Forbrukerombudet mot å handle i nettbutikken allforher.net, som blant annet hevdet at de solgte originale iPhoner.

Ville du sett forskjell?

Den venstre er originalen, mens den høre er kopien.(Faksimile: Alibaba.com)
Den venstre er originalen, mens den høre er kopien.(Faksimile: Alibaba.com) Vis mer


Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du så forskjell, kan du se om du ville latt deg lure av dette

Ekte kopier

Kineserne er eksperter på å lage kopier, og i fjor ble kopien HiPhone lansert, uten at noen hevdet at dette var en "ekte" iPhone. Telefonen hadde imidlertid det meste du finner i en iPhone, og kopien imponerte testere verden over.

Les mer: Storsalg av iPhone-kopi