Se kuul ut med ferdigprutede solbriller

På tide med Ray Bans ? Solbriller er en viktig del av sommeren, og før du løper ned på bensinstasjonen for å kjøpe et par av Statoils solbriller, kan du undersøke prisen på de litt dyrere modellene. Vår test avslørte begrensede prutemuligheter, med et avslag på kun 5 %.

Du sparer kun 5 % på å prute på disse Polo Sport merkebrillene. Foto: Tore Andre Godager
Du sparer kun 5 % på å prute på disse Polo Sport merkebrillene. Foto: Tore Andre Godager Vis mer

Turen gikk til SynSam, som er en stor kjede brilleforretninger. Her selges det dyre solbriller fra Polo, Armani og Ray Ban, og vi tok raskt kontakt med en selger for å se på utvalget. Prisnivået på merkebrillene lå på rundt 1000 - 1500 kroner, og selv om dette er sinnssykt dyrt for et par solbriller, var det godt anvendte penger ifølge vår selger.

- Tja, mente vi og nevnte at en avisartikkel hvor det stod at det egentlig ikke var noen stor forskjell i beskyttelsesgraden på de billige og dyre merkene. -Det er riktig, men her betaler du for rammen og servicegarantien, sa selgeren.

Polo Sport

I en prutesituasjon er det viktig å virke interessert, stille selgeren spørsmål, og skape god kontakt. Hvis du klarer å opprette en god kjemi mellom deg og selger , kan det være enklere å få en gunstig rabatt.

Dette forsøkte vi med brilleselgeren, men han var egentlig mest interessert i å selge det dyreste merket de hadde, nemlig Polo. Etter en lang avhandling og utprøving av Polo briller, spurte vi beskjedent om en prisreduksjon.

- Det er ikke så vanlig å få rabatt hos oss, og akkurat nå er det stor pågang etter solbriller sa vår selger. På tide med en litt offensiv strategi tenkte vi, og foreslo en reduksjon på 5 % på et par solbriller til 1365.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvis du kjøper her og nå, så går det greit, sa selgeren. Vi sparte ikke mer enn 65 kroner på solbrille pruting, og årsaken var i følge brilleselgeren at merkevarer skal være eksklusive og dyre.