<B>HER ER ALLE MILLIONENE:</B> En ny tjeneste fra Norsk Tipping viser alle Lotto-millionærer i Norge. Her ser du for eksempel at en kvinne fra Fredrikstad vant over 37 millioner kroner i Viking-Lotto i fjor.  Foto: Norsk Tipping
HER ER ALLE MILLIONENE: En ny tjeneste fra Norsk Tipping viser alle Lotto-millionærer i Norge. Her ser du for eksempel at en kvinne fra Fredrikstad vant over 37 millioner kroner i Viking-Lotto i fjor. Foto: Norsk TippingVis mer

Se hvem som har vunnet i Lotto

Ny og spennende tjeneste fra Norsk Tipping.

Norsk Tipping har nylig lansert en helt ny tjeneste som gir oss full oversikt over alle lottomillionærer i Norge - noensinne. Statistikken viser også millionutbetalinger i andre spill fra Norsk Tipping, som for eksempel Flax.

Tjenesten gir deg mulighet til å se alle tippemillionærene i alle landets kommuner. I tillegg til premiesummen, får du også opplysninger om når premien ble vunnet, hvilket spill premien ble vunnet i, samt om vinneren er mann eller kvinne. Så er du lykkejeger, på jakt etter en riking ditt nærområde, kanskje dette er første sted å gå..?

KJENDISØKONOM ADVARER: - Farlig å vinne i Lotto

15 milliarder utbetalt

Ifølge statistikken er det delt ut minst en million kroner hele 5.686 ganger, og utrolige 15,2 milliarder kroner til sammen. Den heldigste av dem alle er en kvinne som kjøpte en Viking-Lotto-kupong i Fredrikstad i uke 37 i fjor. Hun innkasserte den største lottopremien noensinne i Norge, på hele 37.118.436 kroner.

Kanskje denne rekorden blir slått på onsdag, når Viking-Lotto-potten er oppe i svimlende 73 millioner kroner. Grunnen til at førstepremien er blitt så stor, er blant annet at det såkalte lykketallet ikke er blitt trukket ut på flere måneder. Sist gang potten var så stor, og faktisk større, var for nesten et år siden. Da stakk tre dansker av med til sammen 96 millioner lottokroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Under kan du se en liste over de 15 heldigste, norske tippemillionærene gjennom tidene. Som du kan se, er det Viking-Lotto og vanlig Lørdags-Lotto som står for de største premieutbetalingene til Norsk Tipping. Tallene er ikke justert etter inflasjon, men det er noe du kan gjøre selv på Norsk Tippings nettsider

Se hvem som har vunnet i Lotto


GULLREKKA: Er dette tallene du bør satse på?

Lottobygda

Få andre steder i landet har markert seg mer i Lotto-sammenheng, enn Verdal kommune i Nord-Trøndelag. Stedet har fått kallenavnet «Lotto-bygda», men stemmer det at det er så mange heldige lottovinnere der?

Tjenesten fra Norsk Tipping gir oss svaret. Siden 1978 er har 22 milliongevinster gått til Verdal. Dette tilsvarer et premiebeløp på litt over 74 millioner kroner. Største premie var på 10,6 millioner kroner, og gikk til en mann i 2002.

De aller fleste av vinnerne har spilt vanlig Lotto, mens enkelte har vunnet på Viking-Lotto, Tipping og Joker. En person har også tatt med seg toppremien på 1 million kroner i skrapeloddet Flax.

MILLIONÆRER: Her ser du alle tippemillionærene i "lottobygda" Verdal - så langt. Foto: Norsk Tipping
MILLIONÆRER: Her ser du alle tippemillionærene i "lottobygda" Verdal - så langt. Foto: Norsk Tipping Vis mer


Nektet å ta imot milliongevinsten