Se hva rikingene kjøper

Dette bruker verdens rikinger pengene sine til.

Verdens rike blir stadig flere og rikere, og de store formuene brukes blant annet til luksusforbruk. En undersøkelse fra Merrlil Lynch & Co og Capgemini, viser hva de kjøper.

Synlig status

1,8 prosent av de store verdiene verdens rikeste sitter på, blir brukt til rene statuskjøp og luksusvarer, skriver NA24. Til sammenligning bruker de rikeste 0,76 prosent av sine verdier til veldedige formål.

En fjerdedel av luksusbudsjettet går til store yachter, dyre biler, privatfly og andre kostbare gjenstander. For eksempel viser undersøkelsen at Boeing har liggende bestillinger på 11 fly som skal innredes som mobile herskapsboliger.

Luksusyacht i Monaco.
Luksusyacht i Monaco. Vis mer


En fjerdedel av pengene investeres i kunst i en tid der det settes stadige prisrekorder i markedet for samtidskunst og eldre kunst.

18 prosent av luksusbudsjettet går til kostbart bling - i form av smykker, mens 14 prosent brukes til dyre viner, antikviteter og samleobjekter som mynter.

>>Gavene som gjør henne rik

Seks prosent går til sportsinvesteringer. Da snakker vi ikke om personlige trenere og golfutstyr, men kjøp av sportsklubber, hester og seilbåter.

>> Her er verdens dyreste KOFFERT

Flere rike i Asia

For å regnes som rik i internasjonal sammenheng, må du disponere over verdier tilsvarende seks millioner kroner, i tillegg til verdien av din private bolig. Flest rike mennesker finnes i USA, Japan og Tyskland.

Antall rike i verden øker, og den største veksten kommer i Asia, med flest nyrike i India og Singapore, skriver NA24.

>> Verdens ti rikeste ungkarer

Kilde: NA24