Sats på søndagsfyll

Bensin og diesel har blitt markant dyrere det siste året. Men det er fremdeles søndag som er ukens billigdag.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Billig ble dyr

De siste mange årene har DinSide Økonomi holdt øye med bensin- og dieselprisene. Blant annet har vi flere ganger sett på hvilken ukedag det er billigst og dyrest å tanke.

Da vi startet vår bensin- og dieselprisoversikt i 2002 var det tirsdag som var billigdagen - og interessant nok, etter en stund ble plutselig tirsdagen den aller dyreste dagen. Og det er den fremdeles.

Hvilken dag tanker du? Foto: Per Ervland. Vis mer


Nå er det søndag som er den billigste drivstoffdagen. Så er du og bilen på søndagstur, er det ikke tvil: Fyll tanken proppfull på søndager.

Prisvariasjonene gjelder både bensin og diesel. Prisutviklingen gjennom uken er nemlig så godt som helt lik for de to drivstofftypene.

Trykk her for å se gjennomsnittsprisene per ukedag.

Så mye sparer du

Kjører du som en gjennomsnittlig bensinbilist, vil du bruke omtrent 1.200 liter bensin per år. Klarer du alltid å spare 45 øre per liter (forskjellen fra billigste til dyreste dag), vil det altså utgjøre 540 kroner per år.

Er du dieselbilist, og bruker 1.000 liter per år, vil din besparelse på å tanke på søndager fremfor tirsdager være på 480 kroner.


Lite penger, tenker du kanskje? Men alle monner drar. Og det er også greit å vite at drivstoffprisene generelt har gått mye opp de siste par årene. For eksempel var snittprisen på bensin den billigste ukedagen fra februar 2004-2005 9,27 kroner (mot det siste året: 10,29 kroner). Diesel kostet i snitt på søndager 8,18 kroner fra februar 2004-2005, og tilsvarende pris fra februar 2005-2006, var 9,32 kroner.

Med andre ord har gjennomsnittsprisen den billigste dagen gått opp med mer enn en krone. Dermed er det kanskje enda større grunn til å spare de kronene man kan?

Vinn premie

DinSide Økonomi har startet en konkurranse, der vi hver måned vil kåre månedens bensin- og dieselrapportør. Den rapportøren som klarer å rapportere flest priser, vil vinne en premie.

For å lese mer om hvordan du blir rapportør, og hva du kan vinne, sjekk denne tidligere artikkelen: Bli bensinrapportør - vinn premie.