SAS dobler prisene

- På enkelte destinasjoner, særlig de største byene i Norge, er prisene doblet etter at SAS overtok Braathens, sier pressetalsmann Steinar Ostermann i Telenor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsekvensen av SAS-monopolet i Norge lar ikke vente på seg. Få trodde likevel at selskapet ville heve prisene så drastisk.

image: SAS dobler prisene

Dyrest til byene

Telenor-ansatte reiser mye, og selskapet rammes hardt av prisøkningene. Ostermann forteller at Telenors samarbeidsavtale med SAS er langt dårligere enn avtalen selskapet hadde med Braathens.

- Vi hadde en avtale med gode betingelser. Den nye avtalen gir oss langt større kostnader enn den forrige, sier han.

Ifølge Ostermann har SAS økt prisene mest på de største byene, som flest reiser til, men også til mindre destinasjoner. Telenor vurderer nå å droppe SAS/Braathens.

Vil vurdere andre

- Dersom andre flyselskaper, for eksempel lavprisselskaper, begynner å fly innenlands i Norge, vil vi utvilsomt vurdere å inngå avtaler med dem i stedet for med SAS. Vår avtale med SAS går ut ved slutten av 2002, sier Steinar Ostermann.

SAS signaliserte i vinter endringer i prisene for innenlands flygninger. Faste priser skal avløses av et system med ulike priser alt etter reisetidspunkt.

I tillegg har selskapet begynt å selge enkelte billetter til lave priser. Billettene er svært få, men billige - for eksempel tur/retur London til 820 kroner.

Benekter

SAS unnlot dessverre å fortelle at storkundene må lide for prisendringene. Store selskaper har ingen alternativer enn SAS/Braathens innenlands. SAS benekter likevel at de utnytter situasjonen.

- Dette handler om en avtale mellom SAS og Telenor. Vi kommenterer ikke enkeltavtaler, men slike avtaler har ingenting med prisen for vanlige reisende å gjøre, sier Trine Løvberg, informasjonskonsulent i SAS.

- Utnytter dere ikke at storkundene mangler alternativer i Norge?

- Selv om det er riktig at de ikke har alternativer, utnytter vi ikke dette. Telenor har jo gått med på den nye avtalen, sier Løvberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!