Samuels barneeksem raskt bedret

Lille Samuel (4) har vært plaget med atopisk eksem fra fødselen. Foreldrene merket rask bedring da de begynte å smøre ham med A-vitaminkrem og gi ham kosttilskudd som omega-3, nattlysolje, selen og multivitaminer.

Samuels barneeksem raskt bedret

Lille Samuel (4) har vært plaget med atopisk eksem fra fødselen. Foreldrene merket rask bedring da de begynte å smøre ham med A-vitaminkrem og gi ham kosttilskudd som omega-3, nattlysolje, selen og multivitaminer.

Av Silje Stavik

Samuel har fra han ble født slitt med atopisk eksem. Særlig kløe og sår hud har vært plagsomt for den fire år gamle sjarmøren. Pappa Torgrim Grimstad gir A-vitaminkremen æren for at Samuel nå har blitt mye bedre i huden.

- Vi merket resultater nesten med en gang vi begynte å smøre ham med A-vitaminkremen A-creme. Tidligere har vi brukt kortisonkrem, men den har ikke like gode resultater på eksemet. Dessuten blir kortisonkremen liggende som en oljeaktig hinne på huden. Da vi smurte Samuel med kortison om kvelden, var han ofte like tørr igjen neste morgen. Nå er huden ganske myk og fin neste morgen, sier Torgrim.

På armene har Samuel nesten blitt helt bra. På bena har han fortsatt plager, men Samuel er veldig allergisk mot bjørkepollen, 5 på en skala av 6, så legen regner med at det setter et hinder for bedringen..

Kosttilskudd og matdagbok
- For 8-9 uker siden begynte vi også å gi ham kosttilskudd i form av omega-3, nattlysolje, selen og multivitamin. Bedringen i huden kan helt sikkert også takkes tilskuddene. I tillegg skal vi forsøke å skrive matdagbok. Det kan være vanskelig å finne ut hva han tåler og ikke tåler, men hvis vi skriver matdagbok, blir det lettere å finne ut om det er matvarer han reagerer på, sier Torgrim.

Helhetlig behandling - ikke bare kortison
Torgrim synes det er rart at tidligere leger og hudleger de har vært i kontakt med, kun har gitt dem kortisonkrem, og aldri bedt dem om å ta hensyn til matallergi eller annen allergi.

- Jeg synes vi fikk for lite informasjon hos de tidligere legene. De kjørte bare på med kortisonkrem, og det var liksom ikke noe mer vi kunne gjøre. Jeg er veldig glad for at Samuel har hatt så fin bedring når vi nå forstår helheten som må til for å behandle eksemet. Legen vår sier han trolig kommer til å vokse av seg det atopiske eksemet med årene. Og det får vi bare håpe på, sier Torgrim.

Om A-creme
A-creme er en fuktighetskrem som i løpet av 50 år har høstet anerkjennelse for sine egenskaper som barnekrem, ved aldring,
ved sprekkdannelse i huden, og ved problemhud. Flere og flere helsestasjoner i Norge ber unge foreldre om å prøve A-Creme på
sine små.

Kjemiker Evert Berlin komponerte i 1953 en sammensetning av naturlige råstoffer som alle er kjent gjennom vanlige matomsetning
og kremen inneholder ingen mineraloljer.

Kremens innhold: A-vitamin, palmitat, jordnøttolje, glycerol, sterarin- og palmitinsyre, vann

Den kan brukes over hele kroppen, også på alle typer irritert hud og er en god kuldekrem, tross innholdet av vann.
Kremen er allergitestet og selges i helsekostforretninger.(149,-kr.)

mozon.no 06.06.01