Samsung Galaxy billigst på nett

Telefonen koster 1.005 kroner mer i varehuset. Husk dette før du starter julehandelen.

Dette er den hyggelige prisen i Lefdals nettbutikk. I varehuset på Strømmen koster den 50 prosent mer. Foto: Lefdal.com
Dette er den hyggelige prisen i Lefdals nettbutikk. I varehuset på Strømmen koster den 50 prosent mer. Foto: Lefdal.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg bestemte meg for å kjøpe en Android mobiltelefon, Samsung Galaxy 3 - i5800. Så jeg gikk på Lefdal for å kjøpe en, uten bindingstid til noen teleoperatør, sier Nina til DinSide.

Telefonen kostet 2.995 kroner i varehuset til Lefdal på Strømmen.

– Dagen etter sjekket jeg nettbutikken og oppdaget at den samme telefonen kostet 1.990 i Lefdals nettbutikk.

Nina gikk til varehuset for å klage, men fikk beskjed om at telefonen var dyrere der ettersom hun slapp å vente på å få sendt varen i posten.

Kan bytte den inn

At varer koster mer i varehuset enn i kjedens nettbutikk, er ikke uvanlig, men noen ganger kan varen koste 50 prosent mer i varehuset. Når prisforskjellen er så stor at du føler deg lurt, er det flere ting du kan være oppmerksom på:

1. Du kan benytte deg av returretten. Lefdal og svært mange andre kjeder opererer med 30 dagers returrett. Dersom varen er ubrukt, kan du returnere varen uten spørsmål og få pengene tilbake. Ingenting hindrer deg så fra å kjøpe varen i nettbutikken i stedet.

>>>Se listen: Disse tilbyr åpent kjøp

Noen har lært seg dette trikset: Tor Kristian fikk 700 kroner da han byttet inn julegaven - i samme gave!

2. Du kan benytte deg av tilbudet om å hente varen til nettprisen - i butikken. Både Expert, Elprice, Lefdal og Elkjøp tilbyr en slik "hent i butikk-løsning" på de fleste av sine varer. Det gjelder også for Samsung-telefonen som Nina ville kjøpe.

Kjedene tar imidlertid noen forbehold, som Lefdal, når de skriver: Enkelte varer som er på internettkampanje vil ikke kunne hentes i butikk.

Slik henter du varen i butikken

3. Du kan forsøke å argumentere med prisgaranti/prissammenligning. Verken Lefdal eller Elkjøp reklamerer lenger med prisgaranti, men vi har eksempler på at de ofte tilbyr deg det i praksis. Det samme gjelder for en del andre elektronikkjeder, men de tilbyr først og fremst dette dersom du har funnet varen billigere hos en konkurrent, og ikke i kjedens egen nettbutikk. Dersom de ikke tilbyr seg å utbetale differansen, kan du i alle fall benytte deg av returretten.

>>>Full oversikt: Disse kjedene reklamerer med prisgaranti

Det har så langt ikke lyktes oss å få en kommentar fra Lefdal.