Sammenligning av kontantkortene

På mange områder er Netcom og Telenors tilbud om kontantkort til mobil svært like. Men det finnes viktige forskjeller.

Det beste kontantkortet

  1. Sammenligning av kontantkortene

Selskapenes tilbud med kontantkort er ganske like. Men det er noen viktige forskjeller både i priser og tjenester. Tabellen er satt opp slik at du enkelt kan se og sammenligne.

Telenor RingKontant vs Netcom Kontant
TelenorNetcomKommentar
Oppstart, engangsavgift80100
Verdi 1. ladekort (må kjøpes)150250
Nye ladekort150, 300, 500*100, 250, 500**inkl. 50 ekstra ringekroner
Samtaler fastnett, pr. min6,99/3,496,99/3dagtid/kveld og helg
Samtaler mobil i samme nett, pr. min1,991,98
Samtaler mobil i konkurrents nett, pr. min6,99/3,496,99/3dagtid/kveld og helg
Tekstmelding sendt1,51,5
Sjekke svartjeneste1,980,88+0,60 i startavgift pr. gg
e-post sendtikke tilgang1,5
Motta samtaler i utlandetringetakst fra Norge+1ringetakst, standard fra Norge
Samtaler fra telefon i utlandetsom andre abb.+3ikke tilgang
Motta tekstmelding i utlandet00**også for e-post
Sende tekstmeldinger fra utlandet5ikke tilgjengelig 
Kjøpesteder for ladekortNarvesen, flere småkiosker, 7-eleven, bensinstasjoner, Telebutikken, + en del andre stederKlartSvar, 7-eleven, Rimi, Ica, Hydro-Texaco, Fina (Delfi's), Narvesen, Statoil, Gyda, Elkjøp, Tybring Gjedde + en del andre steder  
Alle priser er oppgitt i kroner. Utlandstilbudene er tilgjengelig fra ut i juli, se artikkelen. Netcoms kontantkort kan du også få til rabatterte priser enkelte steder. På nettet har vi funnet 250-kroners kort til 225 kroner etc. Disse tilbudene vil variere, og vi tar dem derfor ikke med i denne testen. Det finnes også enkelte andre tjenester tilgjengelig som ikke er nevnt her.


Vanlig bruk

Netcom er noe dyrere å starte opp med enn Telenor. Men om du registrerer deg som kunde hos Netcom får du 50 ekstra ringekroner for det. Viktigere er det at det er en god del billigere å ringe med Netcom enn med Telenor på kveldstid og i helgene. Ringer du en del, vil Netcomkortet snart bli rimeligere.

Flere av forhandlerne som selger Netcoms påfyllingskort opplyser også om at de selger med rabatterte priser. På nettet kan du hos enkelte forhandlere få tilbud om lavere priser på kortene, og hos Klart Svar opererer de med kvantumsrabatter som gir deg ett gratis kort når du har handlet et visst antall kort. Det vil være vanskelig å gi en fullstendig oversikt over disse forskjellige rabattordningene da de kan variere både i sted og tid. Men vær i alle fall klar over at Netcoms forhandlere i større grad ser ut til å kunne gi deg rabatter, og dermed mer ringetid for pengene, enn det Telenors forhandlere kan.

Tilgjengelighet

Begge ser ut til å ha god spredning av utsalgssteder, men vår henvendelse til de respektive kundeservicene viser at Netcom er flinkere til å fortelle oss hvor du kan kjøpe kortene. Likevel: Så lenge Narvesen og en del bensinstasjoner har begge typene, er begge selskapenes påfyllingskort svært lette å få tak i for de fleste brukere.

Utlandet

Snart åpner både Telenor og Netcom for at kontantkunder også kan bruke telefonen i utlandet. Vis mer

Begge selskapene åpner snart for muligheten til å reise utenlands med kontantkort. Disse tilbudene er omtalt i 4255 TARGET="_top">hovedartikkelen. Her er Telenors tilbud foreløpig langt bedre enn Netcoms. Siden du ikke kan ringe ut, eller sende meldinger selv med Netcom Kontant, blir Telenor RingKontant enerådende på toppen i utlandet.

Konklusjon

På tross av litt dyrere oppstart, blir Netcom absolutt best til innenlandsk bruk etter vårt syn. Dette fordi de er så mye billigere å ringe med at det lønner seg i lengden, og fordi du har noe flere tilbud knyttet til Netcoms kontantkort (e-post for eksempel). Bruker du kun tekstmeldinger, er prisene like. Da vil rabattordningene avgjøre hva du får for pengene.

Skal du til utlandet med kontantkort er Telenor foreløpig langt hvassere. Med andre ord: Vurder bruksområdet før du velger.

Obs!

Vær oppmerksom på at vi ikke har vurdert selskapenes dekningsområder, tekniske egenskaper, brukerstøtte og pålitelighet. Vi har kun tatt hensyn til tilbudenes innhold og pris, i den forvissningen at du stort sett kan bruke begge typer paralellt i Norge.

Ringer du mye, må du være klar over at det er dyrt å bruke kontantkort i forhold til å velge andre abonnementsformer. Prøv DinSides mobiltelefonkalkulator og se selv.