Så mye kan du spare

Vi har tatt utgangspunkt i oss selv: Karoline 29 år (Asker), Stig 33 år (Tønsberg) og Øyvind 28 år (Oslo). Vi ville ha pris på full kasko, fri kjørelengde, og alle oppga at de ikke hadde noen bonus, i tillegg opplyste alle om at bilen skulle parkeres på offentlig gate.

Se hva du kan spare på bilforsikring
Audi A4 1.6 1997 modellTrygg Hansa / OBOS Innmeldingsavgift til OBOS: 400.- det første året, deretter 150.- per årAktivStorebrandGjensidige
Karolineca. 2.950 + OBOS medlemsskap ca. 28.625.- per år
Stigca. 2.950 + OBOS medlemsskap ca. 29.189.- per årca. 17.764.- per år
Øyvindca. 2.950 + OBOS medlemsskap ca. 39.742.- per år
Karolines Citroen Xsara 1,4 - 98 modellca. 2.000 + OBOS medlemsskap ca. 28.039.- per år ca. 19,000.- per år
Alle prisene er cirkapriser. Hentet inn via telefon den 20/8-199

Merknad til tabellen

I Trygg-Hansa utgjør egenandelen ved skade et fast beløp på 3.500 kroner. I Aktiv, Gjensidige og Storebrand forsikring var egenandelen satt til 3.000 kroner. Velger du høyere egenandel her vil du normalt få en lavere forsikringspremie.

Som nevnt er dette priser for deg som ikke har noen rabattavtaler overhodet. Mange av dere vil allikevel ha dette, og da vil også prisen bli redusert.
For eksempel gir mange selskaper sikkerhetsrabatt hvis du har klimaanlegg eller blokkeringsfrie bremser. Dette er imidlertid blitt standard i en del biler, og du vil da automatisk få en slik rabatt. I tillegg kan du som nevnt være med i andre organisasjoner eller foreninger som gir deg rabatt på bilforsikringen. Dette er det ikke tatt hensyn til her.

Når Karoline henvendte seg til Gjensidige fikk hun for eksempel beskjed om at prisen på 19.000 kroner i året kunne reduseres med inntil 3.000 kroner hvis hun tegnet uføreforsikring i tillegg. Prisen på uføreforsikringen var 575 kroner det første året. I tillegg kunne hun ha fått inntil 17 prosent rabatt hvis hun hadde vært medlem i visse fagorganisasjoner. Prosentsatsen på denne rabatten var avhengig av hvor lenge du hadde vært medlem i fagorganisasjonen, og hvilken bonus hun hadde.

Konklusjon

Bor du i en storby, er relativt ung, har en dyr bil og er avhengig av å ha fri kjørelengde, tror vi det skal bli svært vanskelig for andre forsikringsselskap å matche den forsikringen Trygg Hansa tilbyr OBOS-medlemmer.

Og dette vil antagelig også gjelde om du har kjørt skadefritt i lang tid. Vet du imidlertid om et annet forsikringsselskap som kan tilby like gunstige ordninger (eller bedre...), hører vi gjerne fra deg.

Som du ser av de store prisforskjellene, er det helt tydelig at noen av selskapene ikke vil ha "unge" urbane mennesker som kunder. De ser på deg som en potensiell utgiftspost og ikke som en inntektskilde, og forsikringspremien blir deretter. Dette ser du godt i tabellen, det vil for eksempel være rundt 11.000 kroner dyrere å ha en Audi A4 i Oslo enn i Asker hvis du hadde forsikret bilen din i Aktiv forsikring.

Skulle vi tre ha valgt forsikringsselskap i dag ville valget vært enkelt. Ikke rart OBOS er fornøyd med denne avtalen...