Så mye kan du spare

Bonus har allerede trukket i fra særavgiften på noen få utvalgte produkter. Vi har også fått priseksempler fra en annen stor kjede.

Som du ser av tabellen er prisreduksjonen identisk, og i utgangspunktet virker det som om det er gode penger å spare. I hvert fall på store TVer.

Legg imidlertid merke til at tallene fra konkurrenten til Bonus er oppgitt uten at de har trukket fra sin egen provisjon. Vi fikk heller ikke vite hvor mye provisjon de vil ta. Det betyr at prisreduksjonen vil bli mindre enn tabellen viser.

Så mye kan du spare på å vente!
 Bonus* Andre eksempler
fra konkurrent**
Merk**
Grundig 28"
Stereo TV
Ny pris er 3.497.-
Du sparer 493.-
 Alle 28" &29"
TVer
ca. 493.-
JVC videoNy pris er 2.495.-
Du sparer 250.-
 Videospillere
Stereo/mono
ca. 250.-
Hitachi radio
m/CD&kassett
Ny pris er 695.-
Du sparer 81.-
 All bærbar stereo,
med f.eks. radio/cd/
kassett
ca. 81.-
*Tallene fra Bonus er hentet fra deres annonse i Afteposten, den 29/10-2000

**Merk: Vi har inkludert MVA (23%), men har ikke tatt hensyn til konkurrentens fortjeneste
Hvor mye du vil spare vil derfor avhenge av forhandlers provisjon, Siden tallene er like tyder det på at Bonus selger sine utvalgte produkter til kostpris, det er selvsagt bra for deg som slår til, men er nok også en indikator på at f. eks. TVer ikke vil gå ned 493 kroner i snitt.

Siden begge selskapene har like tall, kan det tyde på at Bonus selger sine varer uten fortjeneste, altså som rene lokketilbud. Det er selvsagt bra for deg som skal handle, men det går dermed ikke an å si at alle 28" tommers TVer vil koste 493 kroner mindre fra 1. desember.

Halv pris på videokassetter

Kassettavgiften på videokassetter utgjør ca. 20,57.-, det har gjort at en en videokassett som koster 11 kroner inn til butikken, selges til kundene for 49 kroner. (Her har butikken regnet sin fortjeneste med en kalkyle på 1.6.)

Når avgiften nå fjernes vil imidlertid butikkene kunne selge den samme videokassetten til l 19 kroner, og i tillegg øke sin egen kalkyle til 1.72.

På videokassetter blir altså over prisen halvert. Vår kilde mener at butikkene vil møte dette ved å selge kassettene i store pakker, i stedet for å selge en og en.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I stedet for å kjøpe en film til 19 kroner, mener han altså at du må kjøpe en pakke med fem filmer til 99 kroner.