Så mye kan du spare

Ringer du ut via Skype på mobilen, kan du spare store summer.


Her er et fiktivt eksempel på hvor mye du kan spare:

Peder og Karina er kjærester, og fra høsten av skal Karina bo et halvt år i Kina.

Peder regner med å ringe Karina fra mobilen sin i gjennomsnittet 4 ganger i uken (det vil si 18 ganger i måneden), i omtrent 10 minutter. Peder er mye på farten, og vet at han ikke alltid kommer til å sitte foran PCen når han skal ringe kjæresten.

Folk flest bor i Kina - ring dit billig. Foto: Vince Chan.
 Foto: Vince Chan
Folk flest bor i Kina - ring dit billig. Foto: Vince Chan.
Foto: Vince Chan Vis mer


Med et ActiveTalk abonnement fra NetCom koster det 13,36 kroner i minuttet for å ringe til fasttelefon eller mobil i Kina. I tillegg kommer oppstartsavgift på 0,59 kroner per samtale. Totalt utgjør dette 2.415,42 kroner i måneden.

Peder synes dette er i dyreste laget, og skaffer seg derfor IPdrum sin Mobile Skype løsning, til en engangskostnad på 595 kroner. I tillegg skaffer han seg et ekstra abonnement fra NetCom. Peder velger YoungTalk som abonnement nummer to, siden det ikke er noe månedsavgift på det (og fri etablering i hele juli), og Trådløs Familie.

Med SkypeOut koster det euro 0,017, det vil si 14 øre, per minutt å ringe til Kina. Med NetCom trådløs familie er det ikke oppstartsavgift på 59 øre, mellom mobilene i avtalen. Peders telefoniutgifter til Kina vil dermed bli bare 25,2 kroner i måneden med løsningen til IPDrum.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I stedet for 2.415,42 kroner per måned om han skulle ringt direkte fra mobilen, vil det altså koste Peder bare 25,2 kroner i måneden å ringe til Karina: En besparelse på 2.390,22 kroner i måneden.

Hvis vi trekker fra engangskostnaden på 595 kroner for å kjøpe kabelen til IPDrum, kan Peder med andre ord spare hele 13.746,32 i løpet av de 6 månedene kjæresten hans er i Kina. For de pengene kan han dra og besøke henne to ganger.