Så mye kan du spare

Ringer du ut via Skype på mobilen, kan du spare store summer.

Publisert
Sist oppdatert


Her er et fiktivt eksempel på hvor mye du kan spare:

Peder og Karina er kjærester, og fra høsten av skal Karina bo et halvt år i Kina.

Peder regner med å ringe Karina fra mobilen sin i gjennomsnittet 4 ganger i uken (det vil si 18 ganger i måneden), i omtrent 10 minutter. Peder er mye på farten, og vet at han ikke alltid kommer til å sitte foran PCen når han skal ringe kjæresten.

Folk flest bor i Kina - ring dit billig. Foto: Vince Chan.
 Foto: Vince Chan
Folk flest bor i Kina - ring dit billig. Foto: Vince Chan.
Foto: Vince Chan Vis mer


Med et ActiveTalk abonnement fra NetCom koster det 13,36 kroner i minuttet for å ringe til fasttelefon eller mobil i Kina. I tillegg kommer oppstartsavgift på 0,59 kroner per samtale. Totalt utgjør dette 2.415,42 kroner i måneden.

Peder synes dette er i dyreste laget, og skaffer seg derfor IPdrum sin Mobile Skype løsning, til en engangskostnad på 595 kroner. I tillegg skaffer han seg et ekstra abonnement fra NetCom. Peder velger YoungTalk som abonnement nummer to, siden det ikke er noe månedsavgift på det (og fri etablering i hele juli), og Trådløs Familie.

Med SkypeOut koster det euro 0,017, det vil si 14 øre, per minutt å ringe til Kina. Med NetCom trådløs familie er det ikke oppstartsavgift på 59 øre, mellom mobilene i avtalen. Peders telefoniutgifter til Kina vil dermed bli bare 25,2 kroner i måneden med løsningen til IPDrum.

I stedet for 2.415,42 kroner per måned om han skulle ringt direkte fra mobilen, vil det altså koste Peder bare 25,2 kroner i måneden å ringe til Karina: En besparelse på 2.390,22 kroner i måneden.

Hvis vi trekker fra engangskostnaden på 595 kroner for å kjøpe kabelen til IPDrum, kan Peder med andre ord spare hele 13.746,32 i løpet av de 6 månedene kjæresten hans er i Kina. For de pengene kan han dra og besøke henne to ganger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer