Mange Gjensidige-kunder har fortsatt penger til gode fra fjorårets overskudd. Foto: ALL OVER PRESS
Mange Gjensidige-kunder har fortsatt penger til gode fra fjorårets overskudd. Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Så mange har kundeutbytte til gode

160.000 forsikringskunder har 200 millioner til gode.

Hvert år deler forsikringsselskapet Gjensidige ut kundeutbytte til sine kunder. Av totalt 800.000 kunder som hadde penger til gode i år, er det fortsatt 160.000 kunder som ikke har hentet ut pengene sine.

Totalt står dermed hele 200 millioner på vent.

– I snitt utgjør dette 1.200 kroner per kunde, så det er vel verdt å hente ut pengene sine, sier Christian Haraldsen, informasjonssjef for bank, pensjon og sparing i Gjensidige til DinSide.

Også dagligvarekunder kan få kundeutbytte

Enkelt å gjøre selv

Ifølge Gjensidiges nettsider får alle ordinære forsikringskunder som har opptjent premie i 2011, og hadde minimum én aktiv forsikring per 30. april i år, kundeutbytte av fjorårets overskudd.

Eventuelle forsikringsskader man hadde i løpet av fjoråret skal heller ikke påvirke utbetalingen.

De 160.000 som fortsatt ikke har mottatt sitt kundeutbytte, må selv gå inn på Gjensidiges nettsider og bekrefte at de står oppført med riktig kontonummer.

– Det er veldig enkelt å gå inn og sjekke at de har riktig kontonummer, ved å klikke seg inn via forsiden på nettsiden vår, understreker Haraldsen, som sier det er praktiske årsaker til at noen av kundene må gjøre dette.

– Det kan ha skjedd endringer i løpet av året, for eksempel ved skilsmisser eller bankbytte, som gjør at vi vil være sikre på at kontonummeret er riktig, sier Haraldsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Betaler du mer enn nødvendig?
Her kan du få hjelp til å finne billigste forsikringspakke

Les også: Disse medlemmene betaler minst

Snart går fristen ut

Tror du at du har penger til gode fra forsikringsselskapet, er det ingen grunn til å vente med å bekrefte kontonummeret.

Fristen for å få utbetalt pengene er nemlig satt til 1. november.

– Etter 1. november vil kundeutbytte som ikke er hentet ut, bli igjen i Gjensidigestiftelsen, forteller Haraldsen.

Gjensidigestiftelsen ble etablert i 2007, og har frem til 2012 tildelt i alt 673 millioner kroner til 2.772 prosjekter for å fremme trygghet og helse, ifølge Gjensidiges nettsider.

Les også: Venter du fortsatt på skattepengene?