Skjemaet RF-1115, som du finner på Altinn.no, kan gi deg en måneds utsettelse på levering av selvangivelsen. Foto: Colourbox/Altinn
Skjemaet RF-1115, som du finner på Altinn.no, kan gi deg en måneds utsettelse på levering av selvangivelsen. Foto: Colourbox/AltinnVis mer

Så lett får du utsettelse

Med et par tastetrykk kan du få utsatt innlevering av selvangivelsen.

I morgen, lørdag 30. april, går fristen ut for å levere selvangivelsen for 2010. Selvangivelsen har vært tilgjengelig på nett i over en måned, men likevel er det mange nordmenn som har venter så lenge som mulig med å levere.

- Vi nordmenn er skippertaksmennesker, vi venter til siste liten. I går var det 90.000 som leverte og dagen før var det 72.000. Hittil er det 657.000 nordmenn som har levert selvangivelsen på nett, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirektoratet.

Med kort tid igjen til leveringsfrist begynner det å haste å sjekke gjennom opplysningene i skattepapirene.

Heldigvis finnes det en løsning for deg som ikke rekker å sjekke gjennom opplysningene før den ordinære fristen går ut.

SELVANGIVELSEN 2010: Hvor frekk tør du være?

Lett å få utsettelse

Det er nemlig ikke veldig vanskelig å få utsatt fristen for innlevering av selvangivelsen. Alt du trenger å gjøre er å bruke 30 sekunder på å fylle ut skjemaet RF-1115 på Altinns nettsider.

Du må oppgi personinformasjon, samt en grunn til hvorfor du ber om utsettelse. Sykdom eller uventet reisefravær kan være grunner til at du ber om utsettelse.

Men det kan også vøre så enkelt som at du ikke har fått samlet inn alle de riktige opplysningene, som gjør at du ikke kan likevel levere en korrekt selvangivelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi er ikke så veldig strenge og kommer ikke til å være firkantet. det som er viktig er at alle leverer inn riktig selvangivelse, sier Halvorsen i Skattedirektoratet.

Du kan be om utsettelse helt frem til fristen for innlevering går ut midnatt 30. april.

NB! Altinn varsler kaos på lørdag

Men du må vente på oppgjøret

Ved utsettelse av selvangivelsen, forlenger du fristen én måned, og du kan vente til 31. mai med å levere. Da er det kort tid igjen til første skatteoppgjør, som kommer i juni.

Har du bedt om utsettelse, vil skatteoppgjøret ditt automatisk bli flyttet til høsten.

Får du igjen på skatten, må du altså vente noen ekstra måneder før du får pengene kommer inn på kontoen din.

Viktig at opplysningene dine stemmer

Uansett om du ber om utsettelse eller ikke, bør du ikke la være å sjekke at opplysningene i selvangivelsen stemmer.

Leverer du inn en selvangivelse som inneholder feil, nytter det ikke å skylde på de forhåndsutfylte opplysningene. Når du leverer, eller ikke leverer, samtykker du i at alt som står i skattepapirene er riktig. Viser det seg at opplysningene ikke stemmer, risikerer du straffeskatt.

Du bør også sjekke om du har noen tilliggelser til de forhåndsutfylte opplysningene, for det kan hende du har krav på tusenvis av kroner tilbake på skatten.