Så lett får du billigere forsikring

Men ikke alle forsikringsselskapene er med ennå.

Det tar deg under to minutter å sjekke om du betaler altfor mye. Nye sammenligningsverktøy lanseres i dag. Foto: Per Ervland
Det tar deg under to minutter å sjekke om du betaler altfor mye. Nye sammenligningsverktøy lanseres i dag. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du forsikringsmarkedet er uoversiktlig? Da er du ikke den eneste. Men for forsikringskunder er dagen i dag en aldri så liten milepæl.

Forsikringskunder kan glede seg, skrev vi for kort tid siden, og i dag, 2. mai, lanserer Finansportalen.no en kalkulator for priser på forsikring. Endelig skal det bli lettere å sammenligne pris på forsikringer i Norge.

Bare vel 15 prosent byttet forsikringsselskap i 2010, og en av grunnene er at det har vært vanskelig å sammenligne priser mellom selskapene.

– Fremtidens norske forbrukere vil ha gode sammenligningstjenester for forsikringer på nett, sa Elisabeth Realfsen, daglig leder i Finansportalen, under Finansnæringens dag tidligere i mai.

Og nå er endelig de første kalkulatorene klare.

Slik tester du selv!

Her kan du gå inn og sjekke hvor billig du kan få din forsikring akkurat nå:

 • Bilforsikring
 • Reiseforsikring
 • Innboforsikring
 • Villaforsikring
 • SE OGSÅ: Slik holder de tilbake bonus

  Ikke alle er med

  Foreløpig er det bare noen norske forsikringsselskaper som er med i prissammenligningen, men andre er forventet å følge etter. Blant de som allerede er med, finner du store selskaper som Storebrand og mindre, nyere etablerte selskaper som Frende forsikring.

  Uansett bør du legge inn dine opplysninger og teste om du kommer billigere ut enn i dag. Vi tok en kjapp test med et enkelt eksempel og fikk priser som varierte med flere tusen kroner. Dersom du ikke ønsker det, mottar du ikke tilbud fra forsikringsselskapene. Du kan trygt legge inn opplysningene dine bare for å se om det er noe å spare.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer