Så lang tid tar det å bli millionær

Du trenger ikke vinne i pengespill for å bli millionær.

<b>MILLIONÆR:</B> Alle kan bli millionærer, men noen må vente lengre enn andre. Foto: Colourbox
MILLIONÆR: Alle kan bli millionærer, men noen må vente lengre enn andre. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange drømmer om å tippe syv rette i Lotto og stikke av med milliongevinsten. Men det er en drøm som for de aller fleste aldri kommer til å bli virkelighet.

- Mange higer etter lottomillionær-tittelen, men sjansen for å vinne er dessverre forsvinnende liten, sier Silje Sandmæl , forbrukerøkonom i Nordea.

Sikrere måte å bli millionær på

Heldigvis fines det andre og fullt oppnåelige måter å bli millionær på.

En av metodene er rett og slett å spare. Med hjelp fra DinSides millionærkalkulator kan du finne ut hvor lenge og hvor mye du må spare for å bli millionær.

La å si at du ønsker å bli millionær i løpet av de neste ti årene. Vi forutsetter en gjennomsnittlig sparerente på 4 prosent. For å nå målet ditt må du sette av hele 6.795 kroner i måneden, eller 223 kroner dagen for å passere 1 million kroner i sparepenger i løpet av et decennium.

Dette blir kanskje litt i meste laget for de fleste. Kanskje du bare har mulighet til å sette av en tusenlapp i måneden til din egen millionær-sparekonto. Da tar det selvfølgelig betydelig lengre tid å bli millionær. Forutsatt en gjennomsnittsrente på 4 prosent vil du bruke hele 37 år på å nå millionærdrømmen (og da kan du ikke regne med at det er like lukrativt å bli millionær lenger).

>> Millionærkalkulatoren

image: Så lang tid tar det å bli millionær


Slik bruker du kalkulatoren

Kalkulatoren har fire rubrikker: rente, sparebeløp, antall spareår og summen du ønsker å oppnå. Du må fylle inn tre av fire ruter.

Vil du for eksempel finne ut hvor mange år det tar å spare til 1 million, må du fylle ut rente, månedlig sparing og sparemål. Og så regner kalkulatoren ut hvor lang tid det vil ta å nå målet.

Selv om vi kaller dette en millionærkalkulator, regner den ikke bare ut hvor lang tid det tar for å bli millionær. Du kan sette inn hvilket sparemål som helst.

For eksempel kan du si at du vil spare 20.000 kroner i løpet av det neste året. Da fyller du ut antall år og sparemål, og så finner kalkulatoren ut at du må spare cirka 1.632 kroner i måneden, eller 54 kroner dagen, for å nå målet.

>> Millionærkalkulatoren

Spar 250 kroner i måneden - bli millionær

Er ikke vanlig banksparing noe for deg, har forbrukerøkonomen i Nordea et annet forslag til hvordan du kan leve ut drømmen om å bli millionær.

Hva gjør du om du vinner mange millioner kroner i Lotto? Klikk her og les ekspertenes tips. Foto: Kim Jansson/Colourbox
Hva gjør du om du vinner mange millioner kroner i Lotto? Klikk her og les ekspertenes tips. Foto: Kim Jansson/Colourbox Vis mer


- Nordmenn bruker i underkant av 3.000 kroner i året på lotteri og spill ifølge Statistisk sentralbyrå. Sparer man disse pengene i stede for å spille dem bort kan man faktisk bli millionær, sier Sandmæl.

Hun foreslår å putte tippepengene i et aksjefond.

- Sparer man 250 kroner i måneden i aksjefond, men forventet avkastning på 9,2 prosent, fra man er 27 år og til man går av med pensjon ved 67 år, altså i 40 år, kan man leve ut mange av drømmene sine som «pensjonistmillionær», sier Sandmæl til DinSide.