Røykere får sengetrøbbel

Røykere har rundt 50 prosent større sjanse for å få problemer i sengen, i følge ny forskning.

Det medisinske fakultetet ved University of Hong Kong (HKU), har sammen med Family Planning Association of Hong Kong sett på sammenhengen mellom seksuelle dysfunksjoner hos menn og deres røykevaner.

Med seksuelle dysfunksjoner er det her å forstå som smerter ved samleie, orgasmeproblemer, mangelfull reisning, for hurtig eller utebliende sædavgang, lystproblemer m.m.

Alt i alt ble 819 menn i alderen 31 til 60 år undersøkt. Samtlige hadde hatt minst en sexpartner i løpet av de siste seks månedene.

Forskerne analyserte dataen opp mot forholde mellom røyking og seksuelle prestasjoner. Observasjonene viste en jevn økning i forholdet mellom alder og antall sigaretter per dag og økt seksuell dysfunksjon.

Resultatene viste at røykere, spesielt de som røkte 20 sigaretter eller mer per dag, hadde 50 prosent høyere risiko for å få seksuell dysfunksjon. Dette er også noe som er blir bekreftet av tidligere forskning i blant annet USA.

I følge professor Lam Tai-hing ved det medisinske fakultetet ved HKU, kan røyking skade blodsirkulasjonen i penis og skape tilstopping i blodårene som kan føre til ereksjonsproblemer.

Ereksjonsproblemenes negative effekt på livskvaliteten og selvfølelsen er noe som fort kan skape depresjoner. Dette kan i sin tur skape problemer i mellompersonlige forhold, og da normalt i det sosiale liv og ekteskap, legger Professor Lam til.
Desto lengre man røyker, jo større skade kan røyking påføre de seksuelle funksjonene. Og jo senere man slutter, jo vanskeligere blir det for kroppen å gjenopprette skaden. Professor Lam mener det kan være lurt å stumpe røyken så tidlig så mulig for å unngå skadevirkningene.

Men dersom du har problemer har vi noen gode råd. Les 7 tips til bedre sex

Og hvorfor ikke bruke morgenen?

 

Mozon.no, 21.02.2006