Rotter kan løse menns sexproblemer

Menn med problemer i sexlivet kan se fremtiden lyst i møte. Forskere i USA har nemlig funnet nervene som kontrollerer sædutløsning hos rotter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rotter kan løse menns sexproblemer
Menn med problemer i sexlivet kan se fremtiden lyst i møte. Forskere i USA har nemlig funnet nervene som kontrollerer sædutløsning hos rotter.

Hege Eilertsen

- Funnet kan få stor betydning for nye og fremtidige behandlingsmetoder for menn med seksuelle problemer, melder BBC.

Forskere i Ohio, USA, har nemlig lokalisert hvilke nervegrupper i ryggmargen hos hannrotter som fører til et seksuelt klimaks. De tror funnene også kan gjelde for mennesker, noe som - i så tilfelle - kan gi håp for bedre behandlingsmetoder til menn som lider av for tidlig sædutløsning.

Signaler
De nervecellene forsker William Truitt og hans kollegaer ved University of Cincinatti i Ohio har identifisert, er de som sender signaler fra forplantningsorganene og opp til hjernen.

Det forskerne gjorde var å deaktiverte en liten gruppe av nervecellene i ryggmargen hos hannrottene, før de plasserte dem i et bur med hunnrotter. Som ventet oppsto det en lidenskapelig og seksuell kontakt. Men senere undersøkelser viste at hannrottene ikke fikk utløsning, til tross for ereksjon. På alle andre måter oppførte imidlertid hannrottene seg slik de normalt sett gjør under parring.

Styrt fra ryggmargen
Konklusjonen fra forskerne er at nervene i ryggmargen både regulerer begynnelsen - og fullførelsen - av en sædutløsning.

- Oppdagelsen kan føre til nye behandlinger for menn som lider av for tidlig utløsning, skriver de i sin forskningsrapport. Forskerne tror også funnet kan hjelpe menn som har problemer med å få utløsning overhodet.

- Detaljert forståelse av hvordan ryggmargen fungerer som en klimaksgenerator vil helt klart tjene behandlingen av seksuelle problemer, og da særlig problemer knyttet til utløsning, mener forskerne. De tror først og fremst på en utvikling av tilleggsbehandlinger.

Ifølge forskningsnettstedet Nature har om lag 30 prosent av alle menn problemer med å få utløsning en eller annen gang i løpet av livet.

Mozon.no, 04.09.02

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!