Rødvinssaus av hvitvin

Overraskende innhold i ferdigsausen fra Knorr.

Den skal være laget med rødvin, men ingredienslisten sier noe helt annet. Foto: Skjermdump
Den skal være laget med rødvin, men ingredienslisten sier noe helt annet. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

"En delikat saus til både hverdag og fest. Sausen er tilberedt med rødvin og løk, deretter kokt sammen med tomater og krydder." skriver Knorr om sitt produkt på egne nettsider.

Det høres jo fristende nok ut det. Men en nærmere kikk på produktets innholdsfortegnelse tilsier at tilberedelsen av sausen har vært en litt annen.

Kanskje har Knorr tatt feil vinflaske i farten?

Hvitvin i rødvinssausen

Når vi skummer innholdslista på Knorrs nettsider, finner vi nemlig aldri rødvin som ingrediens i produktet. Det nærmeste vi kommer er rødvinsekstrakt, som en av ingrediensene det er tilsatt aller minst av, nærmere bestemt 0,1 prosent.

Og vinen som produktet faktisk er tilsatt er ikke rød, men hvit.

Vi spør Knorrs leverandør Unilever om hvorfor de påstår at sausen er laget med rødvin, når det ikke står oppført rødvin blant ingrediensene.

– Rødvinsekstraktet gir en meget konsentrert og sterk smak. Det tilsettes som en smaksgivende ingrediens for å gi sausen smak av rødvin helt i henhold til reglerne for merking av matvarer, er svaret vi får hos Maria Stareborn i Unilever.

Forklaringen på hvorfor de bruker hvitvin fremfor rødvin, er følgende:

– Kombinasjonen av hvitvin og rødvinsekstrakt bidrar til den etterspurte vinsmaken i produktet, skriver Stareborn til DinSide.

Tomatene er tomatpuré

Og hva med de fristende tomatene fra produktets beskrivelse? De kommer i form av tomatpuré, som er hovedingrediensen i ferdigsausen etter vann og vegetabilsk olje. For mens produktet inneholder 0,1 prosent rødvinsekstrakt, er innholdet av tomatpuré hele 8,9 prosent.

Dette er dessverre ikke første gang DinSide finner eksempler på matvarer som har et annet innhold enn forventet.

Tidligere har vi skrevet om blant annet tzaziki som er for majones å regne og steinbitkaker med et minimalt innhold av steinbit. Vi har også funnet guacamole med erter og ikke avokado som hovedingrediensLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!