BRA FOR ØYNENE: Rødvin inneholder store nivåer av stoffet resveratrol, som hemmer utviklingen av unormale blodårer både innenfor og utenfor øyet. Foto: Panthermedia
BRA FOR ØYNENE: Rødvin inneholder store nivåer av stoffet resveratrol, som hemmer utviklingen av unormale blodårer både innenfor og utenfor øyet. Foto: PanthermediaVis mer

Rødvin er bra for øynene dine

Ta deg et glass med god samvittighet.

Det er mange fordeler med å drikke rødvin - foruten om at det smaker godt. DinSide Helse har tidligere skrevet at vin kan gi deg et sunnere hjerte, og at vin hjelper kvinners hjerte til å slå i en sunn rytme.

Selvsagt er det ikke bare fordeler med å drikke vin. Det kan nemlig krympe hjernen din og etse bort tannemaljen. Og så er et stort forbruk ikke helt heldig for leveren heller, dessverre.

Les også: Ti myter om alkohol

Bekytter blodårene

Men det er ikke de negative følgene denne saken handler om. Nå har forskere ved Washington University School of Medicine funnet ut nok en positiv ting med å drikke vin, ifølge Telegraph.co.uk

Den gunstige effekten får vi av resveratrol, et kjemikalie som finnes i druesaft (og andre frukter). Stoffet skal kunne beskytte blodårene i øyet, hindre aldringsskader, og hjelpe oss med å bekjempe virus.

Det er blitt funnet høye nivåer av resveratrol i drueskall og spesielt rødvin, og lavere nivåer i blåbær, peanøtter og andre planter.

Les også: Derfor bør du velge svakere vin

Beskytter mot sykdom

Det har tidligere blitt sagt at resveratrol skal kunne senke aldringsprosessen og beskytte mot kreft, siden det besykytter mot unormal angiogenese. Tilstanden er knyttet til kreft, hjertesykdommer og øyesykdommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angiogenese betyr nydanning av blodårer, og er viktig for at sår skal kunne gro normalt.

Resveratrol kan hemme utviklingen av unormale blodårer både innenfor og utenfor øyet, forteller en av forskerne, Rajendra Apte.

Studiet er publisert i «The American Journal of Pathology».