Risiko med korte ben

Har du korte ben, har du større risiko for å få diabetes og bli overvektig, viser en ny studie.

Mange kvinner drømmer om lange tynne ben à la Nicole Kidman og Gisele Bundchen. Men det er ikke bare av estetiske grunner at det kan være nyttig med lange bein, for helsemessig kan det også lønne seg å gå rundt på et par stylter.

Beinlengden på en person kan ha en langvarig effekt på helsa. Personer med korte ben, har større risiko for å få diabetes og bli overvektige, skriver CNN.

Overvektige har økt risiko for benbrudd

- Studien vår viser at høyden til en voksen person, kan forutse diabetessykdom, uavhengig av andre risikofaktorer, sier Dr. Keiko Asao ved John Hopkins University i Baltimore.

I studien på 7 424 personer mellom 40 og 74 år, så forskerne på forholdet mellom høydemål, mengde kroppsfett og forhold som kan øke risikoen for å utvikle diabetessykdom, såkalt pre-diabetes, som insulinresistanse og glukoseintoleranse.

Hos kvinnene var mengden kroppsfett betraktelig høyere hos de som var kortere og som hadde kortere ben. Forskerne så et liknende mønster hos mennene.

Forskerne fant også at disse testpersonene hadde en høyere forekomst av diabetes.

- Da høyden til en voksen person er en indikator på utvikling og vekst i ung alder, kan risikoen for å utvikle diabetes og overvekt øke selv før puberteten, sier Asao, som anbefaler at kostholdet til barn forbedres, ikke minst for å bekjempe epidemier som overvekt og diabetes type 2.

Studien er publisert i tidsskriftet Diabetes Care.

Enten du har korte eller lange bein: Slik blir du en sexbombe!

 

Mozon.no, 13.07.06